Roket zanlıları adliyede
Adana'da bir işyeri ve TIR'da ele geçirilen10 adet rampa ve 935 adet askeri mühimmatla ilgili olarak gözaltına alınan 6 kişi, haklarındaki tahkikatın tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.
2013.11.09 14:18 - Son Güncellenme: 2013.11.09 14:18 - Güncel - HABER MERKEZİ
Adana polisi, Metal Sanayi Sitesi'nde faaliyet gösteren bir işyerine uyuşturucu hap olduğu yönünde yapılan ihbar üzerine, 7 Kasım sabahı söz konusu işyerine operasyon düzenlemiş ve işyeri ile işyeri önüne park eden bir TIR'da yapılan aramada roket başlığı olduğu iddia edilen 935 adet metal parçaları ve 10 adet rampa ele geçirdi. Olayla ilgili olarak 4'ü yaşı küçük 10 kişi gözaltına alındı.
Yaşları 18'den küçük olan 4 kişi dün adliyeye çıkarılarak Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi. Staj kapsamında atölyede bulundukları belirlenen lise öğrencisi 4 çocuk salıverilerek ailelerine teslim edildi. Sorgulamaları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde tamamlanan 6 zanlı ise geniş güvenlik önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edilerek Adana Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10'uncu maddesine görevli özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı karşısına çıkarıldı.