Rektörle görüşemeyince çatıya çıktı

Rektörle görüşemeyince çatıya çıktı

GAZİANTEP Üniversitesi'nin kütüphanesinde memurluk yapan Mehmet K., aralarında çıkan tartışma nedeniyle Genel Sekreter E.E. tarafından tehdit edildiğini ve Rektör'ün görüşme isteğine olumsuz yanıt verdiğini iddia ederek Kültür ve Kongre Merkezi inşaatının çatısına çıktı.

2013.06.21 17:15 - Son Güncellenme: 2013.06.21 17:15 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Rektörle görüşemeyince çatıya çıktı

Üzerinde; 'Sayın GAÜN Rektörü Prof. Yavuz Coşkun, 301'inci randevumu talep ediyorum' yazılı pankartı açan Mehmet K., polis tarafından ikna edilerek indirildi.

Olay, öğleden sonra Gaziantep Üniversitesi kampusunda meydana geldi. Gaziantep Üniversitesi'nde memur olarak çalışan Mehmet K. ile üniversite Genel Sekreteri E.E. arasında iddiaya göre 23 Aralık 2012 tarihinde tayin isteme meselesi yüzünden tartışma çıktı. İddiaya göre, bu tartışmanın ardından Mehmet K. görev yaptığı Nizip'ten kent merkezine geldi ve Naci Topçuoğlu Meslek Yüksek Okulu Kütüphanesi'nde görevlendirildi. Tayininin ardından yeniden tartıştığı Genel Sekreter tarafından tehdit edildiğini iddia eden Mehmet K. konuyu adliyeye taşıdı. Mahkemenin kovuşturmaya gerek duymadığı olayın ardından Mehmet K. konuyu anlatmak isteğiyle Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun'dan talep etti.

ÇATIDA RANDEVU TALEBİ

Rektör Coşkun'dan bir türlü randevu alamadığını iddia eden Mehmet K., bugün öğleden sonra hazırlattığı pankart ile birlikte Gaziantep Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi inşaatının çatısına çıktı. Üzerinde; 'Sayın GAÜN Rektörü Prof. Yavuz Coşkun, 301'inci randevumu talep ediyorum' yazılı pankart açan Mehmet K.'yı görenler intihar girişiminde bulunduğu düşüncesiyle durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine üniversiteye gelen polis ekipleri, Mehmet K.'yı aşağıya inmesi için ikna etmeye çalıştı. İtfaiye ekiplerinin branda açarak önlem aldığı inşaatın çatısındaki Mehmet K., polisin 2 saatlik ikna çalışmasının ardından indirildi.

Rektör'le görüşemediği için böyle bir yönteme başvurduğunu söyleyen Mehmet K., ifadesi alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.21 17:15 - Son Güncellenme: 2013.06.21 17:15 - HABER MERKEZİ
A