Ramazan dolandırıcısına suçüstü

Ramazan dolandırıcısına suçüstü

Kendisini Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez olarak tanıtıp, sanayici ve iş adamları ile üst düzey yöneticiden belediye adına erzak ve para talebinde bulunan dolandırıcı, bir işyeri sahibinin uyarısı üzerine yakalanarak polise teslim edildi.

2013.07.17 12:53 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:59 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Ramazan dolandırıcısına suçüstü

Ramazanı fırsat bilerek, insanların manevi duygularından faydalanmak isteyen dolandırıcılar, birbirinden farklı yöntemlerle dolandırıcılık olaylarına imza atıyor. Bursa'nın Osmangazi ilçesinde, kendisini Belediye Başkan Yardımcısı olarak tanıtıp, ilçedeki işadamı, sanayici ve yöneticileri arayarak, yardım talebinde bulunan İ.K. İsimli dolandırıcı, bir işyeri sahibinin dikkati sayesinde kıskıvrak yakalandı.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikayı arayan dolandırıcı İbrahim K. "Ben, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez. Sizden, iftar çadırlarımız ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza verilmek üzere erzak yada nakit yardımında bulunmanızı isteyecektim" diyerek yardım talep etti.

İşyeri sahibinin durumdan şüphelenip, gerçek başkan yardımcısı Erdönmez'i aramasıyla, bunun bir dolandırıcılık olayı olduğu ortaya çıktı. Başkan yardımcısının adını kullanarak birçok iş yerini arayıp yardım talebinde bulunduğu öğrenilen dolandırıcı İbrahim K, son olarak bir gıda toptancısından yardım istemek üzere işyerine gitti. İşyeri sahibi, tanıdığı olan bir başka başkan yardımcısı İsmail Selimoğlu'nu arayarak, kendisinden belediye adına yardım talep edildiğini, belediyenin yardım toplayıp toplamadıklarını sordu. Bunun üzerine, işyeri sahibine dolandırıcılık olayını açıklayan Selimoğlu, gelen kişiyi bir süre oyalamasını istedi. Ardından kendisi de aynı işyerine giden Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu, belediye adına yardım talebinde bulunan dolandırıcıyı, yakalayarak polislere teslim etti.

Emniyetteki sorgusunda, kendisinin kalem ve defter satarak geçimini sağladığını, böyle bir yola ilk kez başvurduğunu ve çok pişman olduğunu söyleyen dolandırıcı İ.K. ifadesinde, "Başkan yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez'in ismini, belediyedeki odasının kapısında gördüm. Kendisinin adını kullanarak Osmangazi'deki fabrika ve işyeri sahiplerinden, belediye adına para toplayabileceğimi düşündüm. Öncelikle DOSAB'taki fabrikaların listesini çıkartıp, işyeri sahipleri ya da yöneticilerini Hasan Hüseyin Erdönmez olarak arayıp, belediye adına yardım talep ettim. Daha sonrada, 'beni Hasan Hüseyin Erdönmez gönderdi' diyerek, aynı işyerine gidip kimlik fotokopimi bırakarak yardım için verilen para ve erzakları aldım" dediği öğrenildi.

Adının karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili konuşan, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez, "Belediye olarak böyle bir uygulamamız asla söz konusu değil. Ramazan ayında, Osmangazi'nin birçok yerinde iftar sofraları kuruyor, vatandaşlara erzak yardımında bulunuyoruz. 100 bin kişiye iftar sofrası kurmayı hedeflediğimiz ilçemizde, adımı kullanarak yardım talebinde bulunan kişilere itibar edilmemesini, yardımda bulunanlar varsa, kendilerinden öncelikle polise gidip şikayetçi olmalarını, daha sonra da benimle irtibata geçmelerini istiyorum" dedi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 12:53 - Son Güncellenme: 2013.07.17 12:59 - HABER MERKEZİ
A