Ramazan Bayramı'nda Kapalı Çarşı'nın kapalı olmasına esnaf ne dedi?

Ramazan Bayramı'nda Kapalı Çarşı'nın kapalı olmasına esnaf ne dedi?

Bursa'da Ramazan Bayramı boyunca kapalı olan Kapalı Çarşı, çarşıyı ziyarete gelen turistleri hayal kırıklığına uğrattı. Biz de bayramda Kapalı Çarşı'da kepenkleri indiren çarşı esnafına, "Ramazan Bayramı'nda Kapalı Çarşı neden kapalıydı?" diye sorduk.

2024.04.17 13:39 - Son Güncellenme: 2024.04.17 13:58 - Bursa Bölge - CEREN SÜMBÜL
A
Ramazan Bayramı'nda Kapalı Çarşı'nın kapalı olmasına esnaf ne dedi?

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Bursa'da Kapalı Çarşı esnafına, "Ramazan Bayramı'nda Kapalı Çarşı neden kapalıydı?" diye sorduk.

Ramazan Bayramı'nda Bursa'da Kapalı Çarşı girişi kepenkleri indirdi. Çarşıyı ziyarete gelen turistler hayal kırıklığı yaşarken çarşı esnafının bu konu hakkındaki düşüncelerini sorduk. Çarşı esnafının çoğunluğu bayramlarda Kapalı Çarşı'nın kapatılmasından rahatsız olduklarını dile getirdi. Zarar ettiklerini söyleyen esnafın sayısı çoğunluktayken kapalı olma nedenini kuyumcu esnafının tatil yapmak istemesi yüzünden olduğunu ifade edenlerde vardı.

Bir esnaf, "Kapalı Çarşı'nın bayramda kapalı olması hiç iyi olmadı. Uzun Çarşı olsun Ulu Cami'nin etrafındaki esnaflar olsun hepsi de açıktı. Biz burada mağduruz. Gitti bayram. Bu kalabalığa hiçbir şey veremedik. Hatta gelen insanlar bile diyordu, Kapalı Çarşı niye kapalı diye. Biz de dalga geçiyoruz kapalı olduğundan dolayı. Öyle bir duruma düştük" dedi. 

Kapalı Çarşı esnafından aldığımız cevaplar bu şekilde. Peki, sizler "Ramazan Bayramı'nda kapalı olan Kapalı Çarşı hakkında ne düşünüyorsunuz?"

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2024.04.17 13:39 - Son Güncellenme: 2024.04.17 13:58 - CEREN SÜMBÜL
A