Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli! (ÖZEL HABER)

Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli! (ÖZEL HABER)

Sağlık Bakanlığı, kadınlarda oldukça sık görülen ve korkulan bir hastalık olan rahim ağzı kanserine dikkat çekmek amacıyla Ocak ayını, 'Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı' olarak belirledi. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümü doktorlarından Doç. Dr. Engin Korkmazer, rahim ağzı kanserine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çok sık görülen bu kanser türünde erken teşhisin öneminin altını çizen Korkmazer, kansere dönüşmeden yakalanan hastalıkta tedavinin oldukça basit olduğunu belirtti.

2021.01.12 08:12 - Son Güncellenme: 2021.01.12 08:58 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli! (ÖZEL HABER)
01:05 Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli! (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Rahim ağzı kanserinde erken teşhis çok önemli! (ÖZEL HABER)

EZGİ KAYI / BURSADA BUGÜN

Ocak ayı Sağlık Bakanlığı tarafından 'Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı' olarak belirlendi. Özel Esentepe Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum bölümünden Doç. Dr. Engin Korkmazer, rahim ağzı kanserine dikkat çekmek amacıyla konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Korkmazer, erken teşhisin önemini vurgulayarak, "Rahim ağzı hastalıklarının kansere dönüşmeden önce tedavisi oldukça basit olmakla birlikte, kansere dönüştükten sonra tedavi oldukça zor ve meşakkatli olmaktadır" dedi.

TESTLER ÇOK ÖNEMLİ

Doç Dr. Engin Korkmazer, "Ocak ayı Sağlık Bakanlığı tarafından Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Ayı' olarak belirlenmiştir. Rahim ağzı kanseri kadınlarda özellikle 40'lı yaşlardan sonra görülen bir kanser türüdür. Erken tanı ve tedavisi mümkün olan bir kanser türüdür. Bunun için yapılması gereken HPV ve smear testi gibi kontrollerin ihmal edilmemesidir. HPV ve smear testiyle yapılan kontroller rahim ağzındaki hastalıkları daha kansere dönüşmeden önce göstermektedirler" diyerek yapılan testlerin önemini vurguladı.

"KANSERE DÖNÜŞMEDEN ÖNCE TEDAVİ OLDUKÇA BASİT"

Erken teşhisini önemine bir kez daha vurgu yapan Engin Korkmazer, "Rahim ağzı hastalıklarının kansere dönüşmeden önce tedavisi oldukça basit olmakla birlikte, kansere dönüştükten sonra tedavi oldukça zor ve meşakkatli olmaktadır. Bu yüzden genel sağlık kontrolleri içinde HPV ve smear taramalarının ihmal edilmemesini mutlaka yıllık kontrollerin, jinekolojik muayenelerin düzenli yapılması ve bu konuda hekimlere başvurulmasını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2021.01.12 08:12 - Son Güncellenme: 2021.01.12 08:58 - HABER MERKEZİ
A