"Quaresma defteri kapandı"

"Quaresma defteri kapandı"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, birçok önemli açıklama yaparken Quaresma defterinin tamamen kapandığını belirtti.

2012.10.11 08:51 - Son Güncellenme: 2012.10.11 08:51 - Spor - HABER MERKEZİ
A
"Quaresma defteri kapandı"

Son günlerde taraftarların yoğun eleştirisine maruz kalan Beşiktaş Başkanı Fikret Orman NTVSpor'da canlı yayına çıktı merak edilenleri cevapladı. Orman Samet Aybaba'nın bazı sorunlar yaşadığını bunu hep beraber aşacaklarını belirterek tecrübeli teknik adama tam destek verirken herkesin merak ettiği Quaresma konusunun ise kapandığını ve yıldız oyuncunun tek başına çalışmalara devam edeceğini bildirdi.

Orman'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

-Amatör şubelerde ilk defa kulüpten para çıkmadan sezonu bitireceğiz.

-Geldiğimizde 585 milyon lira borç vardı şu anda yaklaşık olarak 570 milyon lira borca indirdik.

-Geçen sezon 65 bin forma satışımız varken şu an o rakamı geçiş durumdayız. Fena gitmiyoruz, gelirlerimizi arttırıyoruz ama giderlerimiz çok fazla.

-Fenerbahçe ve Galatasaray stadyumda bizden 3 katı fazla gelir elde ediyor.

-Geldiğimde futbolculara yaklaşık 70 milyonu aşkın borç vardı. Bobo'nun borcunu ben ödedim. 4 sene önce yapılan transferlerin borcunu ödüyoruz.

-CAS'da 16 dava vardı 4'e indirdik. Bu yıl sonuna kadar da borçların büyük bölümünü kapatmayı hedefliyoruz.

-Senelerdir konuşulduğu halde yapılmayanları bu mali tabloyla hemen çözmem mümkün değil.

-Yurt dışında scoutlarımız olacak. Oyuncu isminden çok, hangi metotlara göre transfer edildiğinin çalışması yapılmalı.

Stadyum ne zaman yapılacak

-Bana göre lokasyon olarak dünyanın en güzel stadyumu İnönü Stadyumu. Bundan 5 sene evvel stada bir kazma vuruldu ama birşey değişmedi. Yeni stadın yapımı için bir tarih vermiyorum. Şu an yasal süreçler ilerliyor. Yasal süreçler bitmeden bir açıklama yapmak istemiyorum. İnşallah önümüzdeki sezon inşaata başlayacağız. Bizim yaptığımız bir maket var. Stat 40 bin kişilik olacak. 3 sene içerisinde stat ile beraber gelirlerimizi %100 arttıracağız.

-160'ın üzerinde alacak davası var. Göreve geldiğimizde '3 ayda kaçarlar' diyorlardı. Hiç kimse merak etmesin. Yıl sonuna kadar UEFA kriterlerini sağlayacağız.

"Yıldırım Demirören'in alacaklarını bağışlayacağına eminim"

-Yıldırım Demirören'le kavga ediyormuşuz gibi bir görüntü var. Kendisi benim çocukluk arkadaşım. Yapılan tüm transferler, ödemeler gizli kapaklı yapılmadı. Kamuoyu önünde yapıldı. O gün sorulmayan hesapları bugün ben mi soracağım. Yıldırım Bey'in çok iyi bir Beşiktaşlı olduğunu herkes bilir. Ben alacaklarını Beşiktaş'a bağışlayacağından eminim.

-Beşiktaş basketbol takımı için hala bazı görüşmelerimiz devam ediyor. Ben o kadar da umutsuz değilim. Milangaz sponsorluğu bıraktı. Paşa gönülleri bilir.

"Taraftardan memnunum"

-Beşiktaş taraftarından çok memnunum. Gerçekten Beşiktaşlılar'ın biz destek olduğunu görüyorum. Biz bedava bilet vermedik ama bizden böyle bir talepte bulunan da olmadı. Beşiktaş'a bir mağaza açıyoruz, oranın bir katı da Çarşı Grubu'nun ürünlerinden olacak.

-Gariban edebiyatını Beşiktaş'ı yönetenler yapabilir mi? Ama gerçekleri konuşmak durumundayız yoksa hayal edebiyatı yaparsınız.

-Dünya çapında bir kulüp yapılanması öngörüyoruz. Sadece biraz sabır.

"Quaresma defteri tamamen kapanmıştır"

-Quaresma Beşiktaş'ın en yüksek ücretli oyuncusu. Geçen sezon 30 maç oynamış. 40 maç oynayıp onun 10'da 1'i kadar para alan oyuncularımız var. Bu oyuncular o paraları alamazken Quaresma'ya bu parayı verirsek verim alamayız. Veli Quaresma'nın 10'da 1'i ücret alıyor. Bunu oyuncularımıza aktardık, Quaresma'yla konuştuk. Biz bu paraları veremiyoruz dedik. İstiyorsa kontratını uzatalım ama bizim ücret baremimizde olsun, kabul etmediler. Simao da kabul etmedi gitti.

Quaresma ben takımda oynamak istiyorum dedi. Geçen hafta geldi 3 milyon avroya oynarım dedi. Tamer Kıran ve Ahmet Kavalcı biz de fedakarlık yapalım, oyuncu da fedakarlık yapsın oyuncuyu kazanalım dedi. Ben de tamam dedi. Şimdi bu hafta da tekrar 3.750'e çıktı. Beşiktaş'ta Quaresma devri kapanmıştır. Bu iş çocuk oyuncağı mı? Bir hafta indirim yapacak sonra tekrar yükseltecek.

Almeida da parasını aldığı halde gitmek istiyordu. Biz de seni seviyoruz kalmanı istiyoruz dedik. Ama memnun değilse gidebilir. Gitti kulüp aradı bulamadı. Geri geldi oynuyor. Herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz.

Beşiktaş Quaresma işinde zarar görecekse herkes görecek. 1 sene oynamayacak gelecek sene 1 milyon avro kontratın peşinde kalacak.

"Samet Aybaba'dan çok memnunuz"

-Futbolda prensipler var. Samet Aybaba benim çok güvendiğim çok cesur bir adam. Bugün Beşiktaş'ta yaşadığımız sıkıntıları o da takım içerisinde yaşıyor. Bunları beraber aşacağız. Samet Aybaba'dan çok memnunuz. Skorlar onun işi. Onun işine hiçbir şekilde karışmam.

-Devre arasında takıma takviye yapmayı düşünüyoruz ama geçmişte olduğu gibi olmayacak. Daha fazla izlenecek, daha hassa olunacak. Parasını ödeyebileceğimiz oyuncuları alacağız.

-Tabi ki şampiyonluk haricinde hiçbir sonuç bizi tatmin etmez. Bu sene ilk 3'te olacağımızı düşünüyorum.

-Beşiktaş taraftarından beklentim şu: Küsmek yok. Sıkıntı hepimizin sıkıntısı. Bunları birlikte aşacağız.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.10.11 08:51 - Son Güncellenme: 2012.10.11 08:51 - HABER MERKEZİ
A