Profesör Ceyhan: Toplumun yüzde 75'i aşılanırsa tedbirler esner

Profesör Ceyhan: Toplumun yüzde 75'i aşılanırsa tedbirler esner

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Haber Global Ana Haber'de koronavirüs gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunarak "Toplumun yüzde 75'i aşılanırsa tedbirler esner. Özel sektörün de kademeli mesaiye geçmesi toplu taşımadaki bulaş hızını azaltacaktır. " uyarısında bulundu.

2021.04.14 19:39 - Son Güncellenme: 2021.04.14 19:39 - Güncel
A
Profesör Ceyhan: Toplumun yüzde 75'i aşılanırsa tedbirler esner

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Haber Global Ana Haber'de koronavirüs tedbirleri ve kısmi kapanmayı değerlendirdi. Ceyhan "Özel sektör kademeli mesaiye geçmeli" uyarısında bulundu.

"YÜZDE 75'İ AŞILANIRSA TEDBİRLER ESNER"

Ceyhan açıklamasında kısmi kapanmadaki tedbirlere ilişkin "Oldukça ciddi tedbirler alındı. Vaka sayısında azalma bekliyorsak bireysel tedbirleri de önemsememiz lazım. Yeteri kadar alınmıyor. Esnafın düştüğü durum zor bir durum. Bir yandan ekonomik bir yandan tedbirler devam edilsin deniliyor. Aşı bulunmasaydı ucu görünmeyen bir yol olcaktı. İyi tarafı aşının bulunması ve toplumun yüzde 75'inin aşılanması. Eğer bunu yapamazsak tekrar kapanmalar ve açılmalar oluyor. Bu durum en çok esnafı zorluyor." ifadelerini kullandı. 

"KADEMELİ MESAİ BULAŞI AZALTMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Ceyhan "Salgında sayıların bu noktaya gelen 3 bulaş yeri var ev ortamı, toplu taşıma ve iş yerleri. Ev ortamında kalabalıklaşmayı önlemekten başka bir çare yok. Toplu taşımada ise kademeli olarak mesai saatleri gerekiyor. İş yerlerinde ise özel sektörün bu işe katılımı sağlanmaması. Ülke bu kadar savaş verirken özel sektörün bu işe katılmaması kabul edilebilir bir şey değil. İş yerleri ile ilgili önlemler denildiğinide hep kamu sektörü baz alındı.

Öte yandan Ceyhan 18 yaş altı ve 65 yaş üstü yasağının doğru bulmadığını vurguladı.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.04.14 19:39 - Son Güncellenme: 2021.04.14 19:39 - Ali Yaşar
A