Prof. Kural'dan Seda Sayan'a sert sözler

Prof. Kural'dan Seda Sayan'a sert sözler

Bahçeşehir'de halk, çerve için eylem yaptı. Eyleme destek veren Prof. Dr. Orhan Kural, yeşilliklerin yok edilmesi karşısında gözyaşlarına boğuldu. Kural'ın eylemde yaptığı konuşmada sanatçı Seda Sayan ve işadamı Ali Ağağolu ile ilgili sert açıklamaları dikkat çekti.

2012.03.04 15:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Prof. Kural'dan Seda Sayan'a sert sözler
82284-prof-kural-dan-seda-sayan-a-sert-sozler-4f536e004f116.mp4

Bahçeşehir halkı ağaçların kesilmesini ve yeşil alanların gitgide yok olmasını protesto etmek amacıyla Şelale Parkı'nda toplandı. Eyleme çevreci kimliği ile bilinen Prof. Dr. Orhan Kural da destek verdi. Eylemde bir konuşma yapan Kural, katılımız az olmasında şikayet ederek, "Gelenlere teşekkür ediyorum. Gelmeyenleri ise kınıyorum. Herhalde şu an evde 90 - 60 - 90, Türkçesi noksan, beş para etmez Seda Sayan'ı seyrediyorlar" ifadelerini kullandı.

Kural, konuşmasında yerel yönetimleri de eleştirerek, "Malesef Türkiye'de bir çok belediyenin gözü yeşil alanlarda. Gözleri doymuyor. Doların yeşili, doğanın yeşilini daima yeniyor. Maalesef herşeyi para üzerine kuruyorlar. Bir şehrin kalitesi Ali Ağaoğlu denilen o zübbe adamın evleri ile ölçülmez. Bir şehrin kalitesi yeşil alanlarla, özürlülere verilen değer ile, kütüphanelerdeki kitap sayısı ile ölçülür" diye konuştu.

Kural, konuşmasının sonunda gözyaşlarına boğulurken, Bahçeşehir halkı tarafından teselli edildi. Eylem sonunda katılımcılar parmaklarını yeşile boyayarak beyaz bir çarşafa iz yaptılar.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2012.03.04 15:25 - Son Güncellenme: 1970.01.01 02:00 - HABER MERKEZİ
A