Polisten velilere seminer

Polisten velilere seminer

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği tarafından velilere seminer verildi.

2012.10.11 13:08 - Son Güncellenme: 2012.10.11 13:08 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Polisten velilere seminer

Müşerref Muzaffer Samda İlk ve Ortaokulu'nda öğrencilere ve velilere yönelik 'çocukları suçtan koruma ve evden hırsızlıklara karşı alınması gereken tedbirler' konulu seminer verildi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliğinde görevli polis memuru Mustafa Çubuk, "Öğrencilerin davranışlarının değişmesinde ve olgunluk kazanmasında aile eğitimi, okulda verilen eğitimden daha önemli yer tutmaktadır. Çocuklarınızın nerede ve kiminle olduğunu kontrol altında tutun. Çocuklarınızın arkadaşları ve ailesi ile tanışın. Üzerlerinde fazla para ve değerli eşya taşımalarına müsaade etmeyin. Tanımadığınız kişilerin araçlarına binmemelerini ve onlarla konuşmamalarını, tanımadığınız kişilerden gelen telefonlara adresiniz ve kimliğiniz ile ilgili bilgileri vermemelerini, ıssız yerlerde, boş yollarda, boş parklarda, yıkıntı veya terk edilmiş binalarda, inşaatlarda veya çevrelerinde bulunmamalarını, oralarda oynamamalarını söyleyin. İnternetin ve internet kafelerin, oyun salonlarının ve televizyonun zararlarından erken tedbir alarak onları koruyun. Polis ile her zaman irtibat kurmalarını, yolda iken trafik kurallarına riayet etmelerini öğretin" dedi.
Mahallelerde yaptıkları incelemelerde birçok apartmanın ana giriş kapısının açık bırakıldığını ya da tahta, taş konulduğu veya otomatik kapatma sistemleri arızalı olduğundan dolayı kapıların kapanmadığını tespit ettiklerini belirten Çubuk, birçok binanın çatı oluk giderlerinin balkon ve pencerelere yakın olduğunu, balkon altlarına otomobil, merdiven, eşya ve benzeri şeylerin bırakıldığını, zemin ve 1. katlardaki dairelerde parmaklık, panjur ve benzeri korumanın olmadığını tespit ettiklerini anlattı.
Hırsızlıklara karşı engelleyici veya güçleştirici tedbirlerin alınması gerektiğini ifade eden Çubuk, ana giriş kapılarının sürekli kapalı tutulmasını, kapıların 'Kim o' demeden açılmamasını, kapılarda gömme kilit kullanılmasını, zemin ve 1. katların pencere ve balkonlarına panjur, parmaklık, pencere alarmı takılmasını tavsiye etti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.11 13:08 - Son Güncellenme: 2012.10.11 13:08 - HABER MERKEZİ
A