Plajlara her gün akın var! 750 liraya kadar çıkıyor

Plajlara her gün akın var! 750 liraya kadar çıkıyor

Normalleşme adımlarıyla birlikte turizm bölgelerinde yoğunluk artıyor. Günübirlik plaja gitmek isteyenler için fiyatlar 60 liradan başlıyor. Bazı plajlar için yalnızca giriş ücreti alınırken, bazılarında ise giriş ücretsiz ve içeride belirli bir miktarda kişi başı harcama yapılması gerekiyor.

2021.06.18 09:28 - Son Güncellenme: 2021.06.18 09:31 - Güncel
A
Plajlara her gün akın var! 750 liraya kadar çıkıyor
11:43 Yerli turistlere otel fiyatlarının artması hakkında ne düşünüyorsunuz? (ÖZEL HABER)

İLGİLİ VİDEO

Yerli turistlere otel fiyatlarının artması hakkında ne düşünüyorsunuz? (ÖZEL HABER)

Haziran ayı itibarıyla normalleşme adımları atılmaya başlandı. Birçok işletmenin yeniden faaliyete geçmesiyle birlikte turizm bölgelerinde de yoğunluk artıyor.

Özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerindeki artan tatil fiyatlarından dolayı tatile gidemeyecek olan vatandaşlar günübirlik plajları tercih listelerinde ilk sıraya aldı.

750 LİRAYA KADAR ÇIKIYOR 

Bodrum, Çeşme, Fethiye, Adalar, Şile bölgelerinde plaj fiyatlarını inceledik. Özel plajların fiyatları kişi başı 60 liradan başlayıp 750 liraya kadar çıkıyor.

Bazı plajlar için yalnızca giriş ücreti alınırken, bazılarında ise girişin ücretsiz olduğu ve içeride belirli bir miktarda kişi başı harcama yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Öte yandan kimi plajlarda hafta içi ve hafta sonu olmak üzere farklı fiyat tarifeleri de uygulanıyor. Birçok kıyı şehrinde herhangi bir özel işletme tarafından yönetilmeyen halk plajları da vatandaşlar tarafından tercih ediliyor.

Vatandaşların havlusunu, şemsiyesini alıp gitmesi mümkün olan ücretsiz halk plajlarında yeme - içme servisi olmasa da plajların çevresinde genellikle kafe - restoranlar yer alıyor.

FİYATLAR DEĞİŞKEN 

Flamm Bodrum'da plaja girişler ücretsiz. Fakat içeride 300 liralık harcama yapılması bekleniyor. Öte yandan temmuz - ağustos gibi fiyatların da artma olasılığı var.

Bodrum'da yer alan Xuma Beach giriş için kişi başı 230 lira ücret alıyor. Bu ücrete yeme - içme dahil değil. Yine Bodrum'da bulunan Maçakızı Beach'te giriş için herhangi bir ücret alınmıyor.

Fakat orada denize girmek isteyenlerin ise içeride 750 lira harcama yapması gerekiyor. Bu ücretle birlikte yüzde 13 de servis bedeli bulunuyor. Plaja cuma, cumartesi ve pazar günleri dışarıdan misafir kabul edilmiyor.

Çeşme'de bulunan Fun Beach Club'a ise hafta içi 120, hafta sonu 150 liraya girmek mümkün. Bu fiyatın içinde şezlong, şemsiye, otopark, 1 adet içecek bulunuyor.

Sera Beach Çeşme'ye ise girişler hafta içi 60, hafta sonu 80 lira. Bu fiyatın içinde şezlong, duş, şemsiye gibi hizmetler var. İçeride yiyecek - içecek ihtiyacı karşılanabiliyor.

Hamburger 40 - 48, pizza 48, gazlı içecekler 15, Türk kahvesi 15, tost çeşitleri 30 - 36 lira arasında değişen fiyatlardan gelen turist ve vatandaşlara sunuluyor.

ŞEZLONG 100 LİRA 

Fethiye'de yer alan Help Beach'e giriş ücretsiz. Fakat içeride şezlong kullanmak için 100 lira ödeme yapmanız gerekiyor. Öte yandan görüştüğümüz yetkili, 4 - 5 kişilik bir grupla gelip içeride 650 - 800 lira düzeyinde harcama yaptığınızda şezlong ücreti alınmadığını belirtti.

Plaja dışarıdan yiyecek - içecek alınmadığını söyleyen yetkili, "Kahvaltı fiyatları 40 - 60, hamburger 50 - 70, pizzalar 60 - 75, et yemekleri 80 - 120, balık da çeşitlerine göre 100 - 150 lira arasında değişiyor" bilgisini verdi.

ŞEHRE YAKIN PLAJLAR 

Tatil beldelerine gidemeyen İstanbullular şehre yakın yerlerdeki plajları tercih ediyor. Büyükada'da yer alan Yörükali Plajı'na girişler hafta içi 70, hafta sonu 90 lira.

İşletmenin yetkilisi, "Plajımız koyda olduğu için deniz suyu temiz. Giriş ücretlerinin içinde şezlong, şemsiye, duş, emanet ve tekne hizmeti mevcut" bilgisini verdi. Şile'de yer alan Aqua Beach'e girişler hafta içi 80 lira, hafta sonu ise 100 lira. Bu ücretin içinde şezlong, şemsiye gibi hizmetler bulunuyor.

Hangi ülkelerde maskesiz gezmek serbest?

İLGİLİ GALERİ

Hangi ülkelerde maskesiz gezmek serbest?

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.06.18 09:28 - Son Güncellenme: 2021.06.18 09:31 - Gülcan Tekin
A