PKK'nın son oyunu tutmadı

PKK'nın son oyunu tutmadı

PKK'nın elemanlarını suça karışmadığı iddiasıyla Türkiye'ye yeniden sokmaya çalışması oyunu ortaya çıktı.

2013.07.15 09:28 - Son Güncellenme: 2013.07.15 09:29 - Güncel
A
PKK'nın son oyunu tutmadı

Çözüm sürecinde hem eleman kazanma hem de şehirlerde yeniden yapılanma faaliyetlerini sürdüren PKK, suça karışmış militanlarını yargı süreçlerinden kaçırmayı çalışıyor.

Zaman'ın haberine göre örgüt özellikle bünyesine yeni katılan elemanlardan polis ve jandarmaya 'hiçbir suç işlemediklerini' söyleyerek teslim olmalarını istiyor. PKK'nın bu taktiğini DNA testi bozdu. Herhangi bir çatışmaya girmediği iddia eden bir teröristin, Mersin'de 2012 yılında gerçekleşen karakol saldırısının faili olduğu tespit edildi. Zanlı ifade işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgilere göre olay şöyle gerçekleşti: 'Canfeda Cudi' kod adlı Bahattin H., 1 Temmuz günü Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Mersin nüfusuna kayıtlı terörist, örgüte bir yıl önce katıldığını ancak bu sürede hiçbir silahlı çatışmaya girmediğini belirtti. Dağda beklediği ortamı bulamadığını öne süren zanlı, çözüm sürecinin teslim olmasını hızlandırdığını kaydederken kendisi gibi yüzlerce PKK'lının da teslim olmak için beklediklerini söyledi. Bu ifadelerin ardından Mersin Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçen Diyarbakır TEM Şube ekipleri, 'Canfeda Cudi' kod adlı şahıs hakkında herhangi bir işlem yapıp yapılmadığını sordu. Mersin polisi, zanlının karıştığı eylemlerle ilgili olarak kapsamlı bilgiyi Diyarbakır'la paylaştı. Söz konusu teröristin, 2012 yılında Mersin'de Nevruz kutlamaları sırasında karakola silahlı saldırıda bulunduğu, 10 Şubat 2012'de de Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü minibüsüne yönelik uzun namlulu silahlı saldırıyı gerçekleştiren ekip içinde yer aldığı belirtildi. Bilgilendirme notunda tüm bu saldırılarda kullanılan tabanca ve uzun namlulu silahların aynı olduğunun tespit edildiği vurgulandı. Bu bilgilerin ardından Bahattin H.'nin kan örneği alındı. Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen örneklerle Bahattin H.'nin DNA'sı eşleşti. Bunun üzerine zanlı işlemleri yapıldıktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan 18 Nisan 2012 tarihinde Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ifade veren gizli tanık 'Damga', 2012 ve öncesinde Mersin'de düzenlenen karakol saldırısı başta olmak üzere birçok eylemi gerçekleştiren ekip arasında Bahattin H.'nin de olduğu bilgisini verdi. 22 Kasım 2012 tarihinde 'Rojhat Dijvar Şewedi' kod adlı Suat Varış isimli terörist de Mersin'de gerçekleşen karakol saldırısına bizzat Bahattin H.'nin de katıldığını itiraf etti.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.07.15 09:28 - Son Güncellenme: 2013.07.15 09:29 - boş7
A