Pakistan'ı suçlayan Pentagon raporu ilişkileri gerdi

Pakistan'ı suçlayan Pentagon raporu ilişkileri gerdi

Pakistan, Pentagon'un yayınladığı ve ülkesini terör örgütlerinin sığnağı olarak gösteren rapordan duyduğu rahatsızlığı iletmek için ABD'nin Pakistan büyükelçisini dışişleri bakanlığına çağırdı

2014.11.05 17:57 - Son Güncellenme: 2014.11.05 17:58 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Pakistan'ı suçlayan Pentagon raporu ilişkileri gerdi

Pakistan hükümeti ABD'nin İslamabad Büyükelçisi Richard Olson'u Pakistan Dışişleri Bakanlığı'na çağırdı. Pakistanlı yetkililer, Olson'a ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un yayınladığı rapordan duydukları rahatsızlığı iletti.

Pentagon geçtiğimiz günlerde, ABD Kongresi'ne bir rapor göndermişti. Raporda, Hindistan ve Pakistan'a saldırılar düzenleyen ve bu saldırıları planlayan grupların Pakistan'daki sığınaklarda barındıkları yer alıyordu.

Raporla alakalı olarak ABD Büyükelçisi Olson'la görüşen, Pakistan Başbakanının Ulusal Güvenlik ve Dış İlişkilerden Sorumlu Danışmanı Sertaç Aziz, Pakistan'ın rapordan duyduğu rahatsızlığı iletti. Görüşmeyle ilgili açıklama yapan Pakistan Dışişleri Sözcüsü Tesnim Eslem, "Pakistan, ABD Savunma Bakanlığı'nın 'Afganistan'da İstikrar ve Güvenlikte İlerleme' başlıklı raporunda yer alan yorumlardan kesinlikle uzaktadır" ifadelerini kullandı.

Eslem, Pakistan'la ABD arasındaki karşılıklı işbirliğinin olmasına rağmen raporda, Pakistan'a yönelik mesnetsiz suçlamaların bulunduğunu ve bunu kabul etmediklerini söyledi. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.11.05 17:57 - Son Güncellenme: 2014.11.05 17:58 - HABER MERKEZİ
A