Otomotiv Test Merkezi yargıya mı gidiyor? -ÖZEL HABER

Otomotiv Test Merkezi yargıya mı gidiyor? -ÖZEL HABER

Otomotiv Test Merkezi'nin Yenişehir'deki mera arazisine kurulması kararı, akademik odaları harekete geçirdi. İhalenin şartlarını takip edeceklerini ifade eden ZMO Başkanı Ertuğrul Aksoy, yargı yolunun açık olduğunu söyledi.

2013.01.28 09:09 - Son Güncellenme: 2013.01.28 09:12 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Otomotiv Test Merkezi yargıya mı gidiyor? -ÖZEL HABER

Rabia DENİZ/BURSADABUGUN.COM

Bursa'ya kurulması kesinleşen Otomotiv Test Merkezi'ne yargı yolu gözüktü. Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) Yenişehir'de 2 bin 329 dönümü hazineye ait toplam 2 bin 561 dönümlük mera arazisine Otomotiv Test Merkezi kurma kararı, akademik odaları harekete geçirdi. Hazineye ait merada kurulması planlanan test merkezinin hayvancılıkla geçinen köylüleri sıkıntıya sokacağını ifade eden Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ertuğrul Aksoy, Bursa Barosu ve DOĞADER ile birlikte süreci takip ettiklerini söyledi. Bölgede yaşayanların oldukça huzursuz olduğunu kaydeden Aksoy, bölge köylülerinin meraları ellerinden alındığı takdirde yaşamlarını sürdürmelerinin imkansız olduğunu belirtti. Test merkezine karşı olmadıklarını vurgulayan Aksoy, mera ve tarım arazilerinin dışında bir yer bulunmasını istediklerini söyledi. İhalenin şartlarını takip edeceklerini ifade eden Aksoy, yargı yoluna başvuracaklarının altını çizdi.
DEV YATIRIM...
Otomotiv Test Merkezi için Mera Komisyonu tarafından oy çokluğu ile onay çıkmasının ardından ilgili dosya Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından da kabul edilmişti. Başbakan'ın onayını alan dosya için kesin kararın yakın zamanda çıkması bekleniyor. Yaklaşık 130 milyon dolara mal olacak ve bin kişiye istihdam sağlaması beklenen Otomotiv Test Merkezi Projesi için son aşamaya gelindi.
 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.01.28 09:09 - Son Güncellenme: 2013.01.28 09:12 - HABER MERKEZİ
A