Otobüs üreticisi Temsa üretimi durdurdu

Otobüs üreticisi Temsa üretimi durdurdu

Geçtiğimiz haziran ayı başında Sabancı'nın elden çıkardığı Temsa, mali sıkıntı nedeniyle üretimi durdurdu. Temsa CEO'su Aslan Uzun, Bursada Bugün yazarı Emre Özpeynirci'ye üretimin şimdilik durduğunu belirterek, "Umuyorum çözülecek" demekle yetindi.

2019.12.10 16:35 - Son Güncellenme: 2019.12.10 17:28 - Ekonomi - HABER MERKEZİ
A
Otobüs üreticisi Temsa üretimi durdurdu

Türkiye'nin önemli otobüs üreticilerinden olan Temsa, önemli bir karar aldı.

MALİ SIKINTILAR

Dünya gazetesinin haberine göre; firma, 23 Aralık'a kadar üretimi durdurma kararı aldı.

Bu kararın alınmasında, şirketin yaşadığı mali sıkıntıların etkili olduğu ifade ediliyor. Fabrika üretim yapmayacağı zamanda ise stok sayımı gerçekleştirecek.

SABANCI ELDEN ÇIKARDI

1968 yılında kurulan Temsa, Sabancı Holding'e ait bir markaydı. Sabancı, mayıs ayı sonunda Temsa'daki tüm hisselerini İsviçreli True Value Capital Partner's'a sattı.

Sabancı Holding, bu satıştan 182 milyon lira gelir elde etti.

Temsa CEO'su Aslan Uzun, Bursada Bugün yazarı Emre Özpeynirci'ye üretimin şimdilik durduğunu belirterek, "Umuyorum çözülecek" demekle yetindi.

TEMSA'nın yeni CEO'su 28 Ekim tarihinde Özpeynirci'ye verdiği röportajda "Satmak için almadık!" demişti.

Sabancı Grubu mayıs sonunda Temsa'yı yatırımcı Enver Rıfkı Ünver ve eşi Rukiye Devres Ünver'e satarak otomotiv üretimden tamamen çıktı. Ünver ailesinin Temsa'nın başına getirdiği Aslan Uzun, "Fon mantığıyla şirketi kâra geçirip 5 yıl sonra satmak gibi bir düşüncemiz yok. Hedefimiz Temsa'yı dünya markası yapmak. Mercedes kadar iyi otobüs üretiyoruz. Tek farkımız, onların markası değerli" açıklamasını yapmıştı.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayın


2019.12.10 16:35 - Son Güncellenme: 2019.12.10 17:28 - HABER MERKEZİ
A