Oto yedek parçacıda çıkan yangın korkuttu
MERSİN'de sanayi sitesinde oto yedek parça satışı yapan işyerinde çıkan yangın korkuya neden oldu. Kısa sürede büyüyen ve çevre işyerlerini de tehdit eden yangın, 3 saatte kontrol altına alınabildi.
2013.04.30 17:28 - Son Güncellenme: 2013.04.30 17:29 - Yaşam - HABER MERKEZİ
Merkez Akdeniz İlçesi Siteler Mahallesi'nde Rıfat Demirkıran'a ait yedek parça ve lastik satışı yapılan işyerinde, öğle saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İşyerinde bulunan oto lastiklerinin yanmasıyla alevler işyerini sardı. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Polis, zaman zaman da patlamaların yaşandığı yangın bölgesinde güvenlik önlemleri aldı. İtfaiyenin müdahalesi sırasında işyerinin duvarları çöktü. Yangının çevrede bulunan işyerlerine sıçramaması için yoğun çaba harcandı; sanayi sitesinin giriş ve çıkışları trafiğe kapatıldı. Çevrede toplanan çok sayıda vatandaş polis ekiplerince bölgeden uzaklaştırıldı. Yaklaşık 3 saat süren yangın güçlükle kontrol altına alındı.
Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Macit Özcan, CHP İl Başkanı M. Faruk Akar ve bazı meclis üyeleriyle yangın bölgesine giderek, çalışmaları yerinde inceledi. Bu sırada çevrede işyerleri bulunan bazı esnaf ise itfaiyenin yetersiz olduğunu iddia ederek, Özcan'a şikayette bulundu. Özcan, "Arkadaşlarımız canla başla yangına kısa sürede müdahalede bulundu. Yangının çevreye sıçramadan kontrol altına alınması ve can kaybının yaşanmaması bizim için büyük sevinçtir. Gördüğünüz gibi kısa sürede kontrol altına alarak, soğutma çalışmalarına başladık" dedi.
Yaklaşık 3 yıl önce de aynı işyerinde çıkan yangının büyük maddi hasara yol açtığı öğrenildi. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.