"Onları dinledikçe nokta atışı saldırıları yapıyoruz"

"Onları dinledikçe nokta atışı saldırıları yapıyoruz"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Türkiye'nin IŞİD'e karşı ABD öncülüğünde oluşturulan koalisyona yardımcı olmada "daha istekli olmaya" karar vermesi halinde bunun değer katacağını, ancak koalisyonun, Türkiye'den daha fazla katkı almasa da "işi başaracağını" söyledi. IŞİD'in haberleşme yeteneğine önemli ölçüde zarar verdiklerini ve IŞİD'in haberleşmelerini dinleyebildiklerini belirten Austin, "Onları dinledikçe, nokta atışı saldırılardan ne kadar morallerinin bozulduğunu biliyoruz" dedi.

2014.11.07 00:24 - Son Güncellenme: 2014.11.07 00:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
"Onları dinledikçe nokta atışı saldırıları yapıyoruz"

Atlantik Konseyi adlı düşünce kuruluşunda ABD'nin Ortadoğu'daki askeri  stratejisi ve IŞİD'e yönelik operasyonlarla ilgili düzenlenen programda konuşan  Austin, "Türkiye'nin İncirlik Üssü'nü koalisyona kullandırmaması, IŞİD'e karşı  çabalarınızı ne kadar sekteye uğratıyor?" şeklindeki bir soruyu yanıtlarken,  "Türkler koalisyona yardımcı olmada daha istekli olmaya karar verirlerse, bu  şüphesiz katma değer olacak. Ancak size şunu da söyleyeceğim; koalisyon  Türkiye'nin taahhüt ettiğinden daha fazlasını almazsa da yine bunu başarırız"  diye konuştu.

Türkiye'nin elbette bazı endişelere sahip olduğuna işaret ederek,  "bunun farkında olmamız lazım" diyen Austin, "Türkiye koalisyonun bir üyesi ve  bence ne olursa olsun değer katacaklardır. Ancak ne kadar daha fazla erişim, üs  kullanımı ve uçuş izni alabilirsek, o kadar iyi durumda olacağız" dedi.

Suriye ve Irak'ta IŞİD'e karşı düzenlenen hava saldırılarında istenen  neticeye ulaşma konusunda emin olduğunu söyleyen Austin, "düşmanın  komuta-kontrol, ayakta kalma, muharip güç kullanma ve militanlarını Irak-Suriye  sınırından geçirebilme yeteneğini ortadan kaldırmak istediklerini" kaydetti.

Austin, ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı üstünlüğü eline  aldığına dair göstergelerin bulunduğunu belirterek, "Büyük gruplar halinde  toplanmaya korkuyorlar. Kendilerini tespit edersek vuracağımızı biliyorlar"  ifadesini kullandı. Örgütün haberleşme yeteneğine de önemli ölçüde zarar  verdiklerini ve IŞİD'in haberleşmelerini dinleyebildiklerini belirten Austin,  "Onları dinledikçe, nokta atışı saldırılardan ne kadar morallerinin bozulduğunu  biliyoruz" dedi.

IŞİD'in propaganda faaliyetlerinin de, örgüte eleman toplamada büyük  etkisi olduğunu kaydeden Austin, örgütün medya ortamına hakim olmanın taşıdığı  önemi iyi anladığını ve başarılı bir propaganda yürüttüğünü belirtti. Ancak  Austin, kafa kesme görüntülerinin uluslararası camiayı örgüte karşı  birleştirdiğini söyledi.

Austin, 9 ila 17 bin savaşçısı olduğunu belirttiği IŞİD'in, savaş  uçaklarını ele geçirmek suretiyle havadan tehdit oluşturma ihtimalinin ise yakın  zamanda sözkonusu olmadığını kaydetti. 

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2014.11.07 00:24 - Son Güncellenme: 2014.11.07 00:25 - HABER MERKEZİ
A