Ölümsüzlüğe doğru

Ölümsüzlüğe doğru

İlk aşaması başarıyla sonuçlanan bir deney insan ömrüne nice sağlıklı seneler katabilir

2013.05.09 19:02 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:03 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Ölümsüzlüğe doğru

 

Nature adlı derginin yayımladığı bir makaleye göre New York'ta yer alan Albert Einstein School of Medicine adlı merkezde mucizeler yaratabilecek bir çalışma yürütülüyor. Proje beklenildiği gibi tamamlanır ve insanlar üzerinde tam başarıya ulaşırsa insanoğlu ömrüne yüzde 20'lik sağlıklı bir dönem daha ekleyebilecek. Bunu başaracak olan şeyse beynin stres ve benzeri etkenlere verdiği reaksiyonu durdurabilmek.

Merkezin yetkilileri farelerin beyinlerine küçük bir molekül (hormon) enjekte edip, canlının sağlık durumu ve yaşam sürecini gözlem altına almışlar. İnsanları ölüme yaklaştıran stres etmeninin beynin hypothalamus'una etki etmesini ve doğal olarak da yaşlanmayı engellemek isteyen bilim insanları istediklerini de elde etmişler.

Denek fareler ömürlerinin üzerine yüzde 20'lik bir yaşam süresi daha eklemekle kalmamış, bu dönemi oldukça sağlıklı da geçirmiş. Kas gücü, kemik direnci ve cildin durumu bu süre boyunca olumsuza doğru bir değişim göstermemiş. İşin en sevindirici tarafıysa deneyin, enjeksiyon süreci orta yaşlarında başlayan farelerde bile sorunsuzca ilerleyerek, başarılı bir sonuca ulaşması olmuş.

Ekibin sıradaki hedefi bu deneyin insanlar üzerinde de etkili biçimde gerçekleştirilerek, insan ömrüne en azından sağlıklı bir 20 sene daha ekleyebilmek.

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.05.09 19:02 - Son Güncellenme: 2013.05.09 19:03 - HABER MERKEZİ
A