Okullarda geçici temizlikçilik için kura

Okullarda geçici temizlikçilik için kura

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Toplum Yararına Çalışma Programı çerçevesinde, okullarda temizlik işlerinde çalıştırılmak üzere alınacak olan 25 personel için kura çekildi.

2012.10.16 17:45 - Son Güncellenme: 2012.10.16 17:45 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Okullarda geçici temizlikçilik için kura

Noteri huzurunda yapılan kura çekimi öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, "İhtiyacımız olan 25 okulumuza 'Toplum Yararına Çalışma Projesi' adı altında 25 hizmetli eleman alımı için buradayız. Biraz sonra noter huzurunda bu çekilişler yapılacak ve kimin hangi okulda görev alacağı belli olacak. Geçtiğimiz hafta boyunca müracaatlarınızı işçi bulma kurumumuza yaptınız. Bu sözleşme, 31 Aralık 2012 tarihine kadar devam edecek, muhtemelen sözleşmeler Haziran 2013 ayına kadar da uzatılacak. Geçen yıl da böyle uygulama olmuştu. 25 okul için bize 52 kişi müracaat etti. 52 kişi de İş-Kur tarafından incelendi. Herhangi bir problem yok. Buraya sadece hiç işi olmayan ve sosyal güvencesi olmayan kişiler müracaat edebiliyor. Bu müracaat geçen yıl 50 okulumuzaydı, bu yıl da ilgili bakanlık 25 okulu uygun gördü. Okullarımız için de çok önemli olan bir ihtiyaç karşılanmış olacak. Ama şunu belirtmek istiyorum, biz okullarımıza daktilo memuru almıyoruz, okullarımızın çevre düzenlemesi ve temizlik işlerini yapmak üzere personel alımı yapıyoruz. Çekilişte 25 kişi asil, 27 kişi de yedek olacak" dedi.
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İnegöl Şube Müdürü Mehmet Haliloğlu ise, "Bu program 2 yıldır İnegöl'de uygulanıyor, bu üçüncüsü olacak. Bu 3 yıl içerisinde İnegöl'de işsizlik her yıl azalmakta. Bu yüzden bu projede her yıl kontenjan azalmakta. Ancak burada kurada çıkmayanlar, ümitsizliğe kapılmasın, kurumumuza başvursunlar. Şu an tekstil sektöründe Domaniç'ten ve Yenişehir'den servislerle eleman getiriliyor. Özellikle 35 yaş altındaki insanlara İnegöl'de çalıştığı müddetçe herkese iş var. Eğer kendi işini kurmak isteyenler varsa, 5 Kasım'da biri başlamak üzere, biri de 7 Kasım'da başlamak üzere toplam 50 kişilik 'girişimcilik kursu' düzenleyeceğiz. Bu kursa katıldığınız takdirde işinizi kurduğunuzda, KOSGEB size 30 bin TL'si geri ödemesiz olarak, 70 bin TL'de kredi şeklinde 100 bin TL'ye yakın destek vermekte. Bu programlar yaklaşık 1 buçuk ay sürmekte" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İnegöl 4. Noteri Cuma Ali Yürekli'nin huzurunda düzenlenen kura sonucunda, İnegöl'deki okullarda temizlikçi ve çevre düzenleyici olarak görevlendirilmek üzere 25 asil ve 27 yedek personel seçildi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2012.10.16 17:45 - Son Güncellenme: 2012.10.16 17:45 - HABER MERKEZİ
A