Okul öncesi eğitim şart

Okul öncesi eğitim şart

4. Önce Okul Öncesi Sempozyumu'na İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı ile ana sınıfları ile anaokullarında görev yapan yönetici, öğretmen, pedagog, psikolog ve psikolojik danışmanlar katıldı.

2013.12.21 13:00 - Son Güncellenme: 2013.12.21 13:02 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Okul öncesi eğitim şart

Geleneksel olarak gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı, bu çalışmayı sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüklerini ve okul öncesi eğitim verecek öğretmen ve idarecilere katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Dilitatlı, kurum olarak okul öncesi eğitimi önemsediklerini ve ülkemizde de okul öncesi eğitime verilen önemin arttırılması gerektiğini söyledi.

Dilitatlı, okul öncesi eğitimin gömleğin ilk düğmesine benzediğini söyleyerek, "İlk düğme yanlış bağlanırsa diğer düğmeler de yanlış bağlanacaktır. Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin daha sağlıklı eğitim alması için okul öncesi eğitim şarttır" dedi.

Öğretmenlere hitaben konuşan Diliattlı, eğitimcilerin sürekli kendilerini yenilemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Dilitatlı, konuşmasının sonunda desteklerinden dolayı İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'a teşekkür etti.

DÜN DÜNDE KALDI

Nilüfer Eğitim Kurumları ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen 4. Okul Öncesi Eğitim Sempozyumu'unda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar,  okul öncesi eğitimin kalıcı davranış değişikliklerine zemin hazırladığını söyledi. Çocuklarının zihnini beyaz bir kâğıda benzeten Gülsar, "Bu beyaz kâğıda ilk olarak ne çizilirse o kalıcı olur. Bu yüzden ilk öğrenmelerin gerçekleşeceği okul öncesi eğitimi önemsiyoruz" dedi.

Dünyanın hızla değiştiğini ve bu değişime ayak uydurabilmek için eğitimcilerin kendilerini sürekli geliştirmeleri gerektiğini söyleyen Gülsar, böylesi eğitimlerin devamının gelmesi gerektiğini söyledi. Mevlana'nın "Dün dünde kaldı. Artık yeni şeyler öğrenmek lazım, cancağızım" sözünden alıntı yapan Gülsar,  öğrenme eyleminin sürekli olması gerektiğini vurguladı.

Nilüfer Eğitim Kurumları'nın eğitim sektörü için örnek çalışmalara imza attığını söyleyen Gülsar, duyarlılıklarından dolayı Nilüfer Eğitim Kurumları'na teşekkür etti.

Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Efkan Yeşildağ
"0-6 Yaş" Şuuraltı Müktesebatı hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Yeşildağ'dan sonra konuşan Uzman Pskolog Ferhat Çelik ise 'Değişen ve Gelişen Dünyada Öğretmenlik ve Psikodrama' konulu semineri ile sempozyuma katılan eğitimcilere meslekleri için faydalı bilgiler verdi. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Yardımcı Doçenti Ercan Mertoğlu da 'Okul Öncesi Dönem Çocuklarda Ritmik Performans ve Diğer Gelişim Alanları Arasındaki İlişki' adlı sunumuyla katılıcıların beğenisini kazandı.

Sunumların ardından katılımcılara sertifikaları verildi. Sempozyuma katılan eğitimciler, programın oldukça verimli geçtiğini söyleyerek emeği geçen Nilüfer Eğitim Kurumları ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.12.21 13:00 - Son Güncellenme: 2013.12.21 13:02 - HABER MERKEZİ
A