Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

Öğretmen atama takvimi ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı yeni atama kararı ile kadro ve branş dağılımını açıklayacak. Son olarka 45 bin öğretmen ataması yapılmıştı. Peki, öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

2024.03.06 12:01 - Son Güncellenme: 2024.03.06 12:02 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

Bakan Yusuf Tekin, olabilecek en yüksek oranda öğretmen atamasının müjdesini vermişti. Peki, yeni öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

Öğretmen atamaları ne zaman? Öğretmen atamasında şartlar neler?

Bakan Yusuf Tekin, bir süre önce öğretmen ataması detayları için Kabine'yi işaret etmişti. Henüz konu hakkında açıklama gelmedi.Konu hakkında Bakan Yusuf Tekin şu ifadelere yer vermişti, "Ama 2023 KPSS puanıyla öğretmen atamasını yapacağız ve tahmin ediyorum önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığımızın bize vereceği kadro sayısı doğrultusunda takvimimizi oluşturacağız. Alabileceğimiz en yüksek sayıyı, atanacak toplam kamu personelinin büyük çoğunluğunun öğretmen olacağını tahmin ediyorum. Ama henüz sayıyla ilgili bir şey söylemem yanlış olur. Ama tahmin ediyorum önümüzdeki Kabine Toplantısı'nda bu zaten gündeme gelir. Ondan sonra da bize tahsis edilecek atama sayısına göre, biz de oturup branş bazlı olarak dağılımını yapacağız."

"Şuna güvensin arkadaşlarımız, biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak alabileceğimiz en yüksek atama sayısını alacağız. Sayın Cumhurbaşkanı'mız da Hazine ve Maliye Bakanı'mız da en yüksek rakamı vereceklerini de deklare ettiler zaten. Ama onun bütçe planının bir gözükmesi, ortaya çıkması lazım" ifadelerini kullanmıştı.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2024.03.06 12:01 - Son Güncellenme: 2024.03.06 12:02 - HABER MERKEZİ
A