Öğrencilerin boş ders isyanı

Öğrencilerin boş ders isyanı

ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde, öğretmen açığı olan ve derslerinin çoğu boş geçen Menderes Orta Okulu'nun öğrencileri, bu durumu protesto etmek için Kaymakamlığa yürüdü.

2013.04.15 17:18 - Son Güncellenme: 2013.04.15 23:23 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Öğrencilerin boş ders isyanı

 


Cizre'de 2 bin 200 öğrencinin eğitim gördüğü Menderes İlk ve Orta Okulu'nda müdür yardımcıları ve birkaç öğretmenin de KPSS'ye çalışmak için rapor almalarının ardından, sadece Müdür Özgür Güler'in idarecilik yaptığı okulda, çok sayıda öğrencinin derslerinin boş geçtiği iddia edildi. Dersi boş geçen ve sınıfları kapatılıp başka sınıflara dağıtılan öğrenciler, kendi sınıflarında eğitimlerine devam etmek için öğretmen açığının giderilmesini isteyerek Cizre Kaymakamlığı'na yürüdü. Kaymakamlığın bulunduğu Kale Mahallesi'ne kadar, 'Geleceğimizle oynamayın', 'Hakkımızı istiyoruz', 'Direne direne kazanacağız', 'Yönetim istifa', 'Sınıflarımızı geri isteriz' yazılı dövizleri taşıyan öğrenciler, Kaymakam Şenol Koca ile görüşmek istedi. Ancak Kaymakam'ın izinli olması nedeniyle öğrenciler dönmek zorunda kaldı.

Kaymakam ile görüşemeyen ve Orhan Doğan Caddesi'nde yürüyüşlerine devam eden öğrenciler bu sırada, 'Kaymakam uyuma sabrımızı taşırma', 'Hakkımızı isteriz', 'Öğretmenlerimizi isteriz' sloganları attı.

Okul Müdürü Özgür Güler, ilk olarak dövizleri toplayarak öğrencilerin sınıflarına olaysız bir şekilde dönmelerini sağladı. Öğrencilerin okula gelmesinden sonra Okul Müdürü Özgür Güler'i ziyaret eden Milli Eğitim Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürü Hakan Küçükoğlu, öğrencilerin yapmış olduğu yürüyüş, okuldaki idareci ve öğretmen açığı ile ilgili görüştü. Küçükoğlu, Müdür Güler ile görüşmesinin ardından yürüyüş yapan öğrencilerden bir kaçı ile müdür odasında kısa süreli bir görüşme yaptıktan sonra okuldan ayrıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin verdiği bilgilere göre okulda ve ilçede görevlendirilecek okul müdür yardımcıları ile ilgili gerekli duyuruların yapıldığı ve yapılan duyurulardan sonra gelen başvurular arasında izinde bulunan Kaymakam Şenol Koca'nın göreve başlaması ile birlikte gerekli görevlendirmelerin yapılacağı belirtildi.

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.04.15 17:18 - Son Güncellenme: 2013.04.15 23:23 - HABER MERKEZİ
A