Öğrencilere "saygı duruşu" uyarısı

Öğrencilere "saygı duruşu" uyarısı

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, kültür ve spor şenliğinin açılışı nedeniyle düzenlenen törende, kafeteryada oturan ve saygı duruşunda ayağa kalkmayan öğrencilere tepki gösterdi.

2013.04.15 18:47 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:48 - Eğitim - HABER MERKEZİ
A
Öğrencilere "saygı duruşu" uyarısı

 



Bu yıl 19'uncusu düzenlenen kültür ve spor şenliği etkinlikleri, Çiftlikköy yerleşkesinin girişinde öğrenciler ve öğretim üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.

Cumhuriyet Meydanında sona eren yürüyüşün ardından Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı ve saygı duruşunda bulunuldu.

Saygı duruşu sonrasında Rektör Prof. Dr. Aydın, Cumhuriyet Meydanı'nın yanında bulunan kafeteryalarda oturan öğrencilere dönerek, "Sizden başka ayağa kalkmayan yoktu. Niye ayağa kalkmadınız? Size teessüf ederim. Size başka da bir şey diyemiyorum" dedi.

Rektör Aydın, amfi tiyatroda devam eden etkinlikte yaptığı konuşmada, her geçen yıl büyük bir coşkuyla kutlanan şenliğin bu yıl da çok güzel etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Mersin Üniversitesi'nde çalışmaktan gurur duyduğunu ifade eden Aydın, şöyle devam etti:
"Öğrencilerimle gurur duyuyorum. Onlardan her yerde övünçle bahsediyorum. Onlar bizi temsil edecek insanlardır. Mersin Üniversitesi kurulduğu 1992 yılından itibaren üstün çabalarıyla bilim dünyasında yerini aldı. Üniversitemizde bilimin ışığından, Atatürkçü çizgiden sapmayan insanlar yetişiyor. Gerçek anlamda, evrenselliği yakalamak istiyoruz. Çabamız toplumun geleceğinde aktif rol alan, sosyal, paylaşımcı ve öz değerlerimizin bilincinde öğrenciler yetiştirmektir. Başarı yolunun paylaşım ve birbirimizi anlamadan geçtiğini biliyoruz. Sürekli takımın bir bireyi olduğumuzun da bilincinde olmalıyız. Birlik ve beraberliğimizi kültürel ve sportif etkinliklerle daha da artıracağız."

Açılış etkinliği, çeşitli dans gruplarının gösterisiyle son buldu. 

Diğer Eğitim Haberleri için tıklayın


2013.04.15 18:47 - Son Güncellenme: 2013.04.15 18:48 - HABER MERKEZİ
A