Öğrenciler canlı yayında spor yapacak!

Öğrenciler canlı yayında spor yapacak!

Türkiye'de bir ilk...

2012.12.13 07:40 - Son Güncellenme: 2012.12.13 07:40 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Öğrenciler canlı yayında spor yapacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye'de farklı branşlarda okullararası düzenlenen spor organizasyonlarını canlı yayına açma kararı aldı. Buna göre 24 Aralık'ta yapılacak ihaleyle yaklaşık 600 bin okullu sporcunun 21 farklı branşta kendi aralarındaki mücadeleleri televizyon, radyo, internet, IPTV, Web TV ve mobil teknolojiler üzerinden canlı, bant, özet yayın ve sponsorluk hakları satılacak. Bakanlık canlı yayın ihalesiyle bir yandan gelir yaratırken, diğer taraftan da farklı branşlarda genç yeteneklerin ortaya çıkmasını hedefliyor.

'TEMATİK KANALLARDAN İLGİ BEKLENİYOR'
Konuyla ilgili konuşan Spor Genel Müdürlüğü Sponsorluklar Şube Müdürü Sabri Burhan, okullar arasındaki mücadelelerin TV ve medyanın yaygınlaştığı ortamda pazar ve ürün değeri yaratmak adına kendilerine fikir verdiğini söyledi. Burhan, "Türkiye'de ilk defa hayata geçireceğimiz uygulamayla yaklaşık 600 bin okullu sporcunun mücadelelerini çeşitli kanallarda izlemek mümkün olacak. Özellikle tematik yayın yapan platformların ilgisini bekliyoruz" şeklinde konuştu.


KARŞILAŞMALAR HD YAYINLA VERİLECEK
Hazırlanan şartnameye göre 21 farklı branştaki takım ve bireysel yarışmalar ayrı ayrı haftada 4 saat yayınlanabilecek. Yayın hakkı sahibi yayınının ilk yılında yüzde 5, sonraki yıllar için ise yüzde 20'sini yüksek çözünürlüklü (HD) yayına ayıracak. Şifresiz olarak gerçekleştirilmesi zorunlu tutulan yayınlar için internet üzerinden yayın yapan sosyal paylaşım sitelerinde okul sporları ile ilgili sayfalar açılacak. Okulların spor müsabakaları için en az 4 adet tanıtım spotu yayımlanacak.

BRANŞLAR:

- Atletizm

- Kros

- Basketbol

- Badminton

- Cimnastik

- Eskrim

- Futbol

- Futsal

- Güreş

- Hentbol

- Halter

- İşitme Engelliler

- Judo

- Karate

- Kayak

- Masa Tenisi

- Satranç

- Taekwondo

- Tenis

- Voleybol

- Yüzme

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2012.12.13 07:40 - Son Güncellenme: 2012.12.13 07:40 - HABER MERKEZİ
A