"Öcalan" iddiasına sert yanıt

"Öcalan" iddiasına sert yanıt

İçişleri Bakanı Muammer Güler, terörist Abdullah Öcalan'ın siyaset yapmasının önünün açılması ile ilgili olarak, "Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bakanlarca TBMM'ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım" dedi.

2013.12.06 11:02 - Son Güncellenme: 2013.12.06 11:02 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
"Öcalan" iddiasına sert yanıt

 

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 5.Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'na katılmak üzere Antalya'ya geldi. Antalya Havalimanı'na saat 10.00'da inen İçişleri Bakanı Muammer Güler'i, Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse karşıladı. Bakan Güler, makam aracına binmeden önce gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bakan Güler, "Abdullah Öcalan'ın siyaset yapmasının önü mü açılıyor?" şeklindeki soruya şöyle cevap verdi:

"Hiç öyle bir şey olabilir mi? Başbakanımız bunu daha önce 30 Eylül'deki ifadesinde açıkladı. Böyle bir şey asla söz konusu değil. Bunu aklınızdan çıkarın. Bir kere zaten metinde de böyle bir şey yok. Bakanlarca TBMM'ye sunulan tasarıda da böyle bir şey yok. Ben altına imza attım."

TRAFİK GÜVENLİĞİ

Bakan Güler, "Her cep telefonu olan trafik müfettişi olabilecek mi?" şeklindeki soruya da şöyle karşılık verdi: "Trafik güvenliği olarak halkın bu işe katılımı çok önemlidir. Madem çoğulcu bir demokratik hayat öngörülüyor. Mevcut durumda trafik işleri ile ilgili bir belge tanzim ediyoruz.Bununla ilgili arkadaşlarımız bir çalışma yapıyor. Artık teknoloji değişti. İlla tutanakla, ilgiyle belirli bir bilgiyle olmuyor.Onun üzerinde çalışıyoruz. Önemli olan burada farkındalığın oluşturulması ve kurallara uyma konusunda bir davranış biçiminin geliştirilmesi."

DEMEK Kİ BÖYLE GÜZELLİKLER VAR

Bakan Güler, Antalya'nın Ankara'dan sıcak olduğunu belirterek, "Demek ki böyle güzellikler var" dedi. Bakan Güler, ardından sempozyumun yapılacağı otele gitti.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.12.06 11:02 - Son Güncellenme: 2013.12.06 11:02 - HABER MERKEZİ
A