Öcalan'dan mesaj var

Öcalan'dan mesaj var

Abdullah Öcalan,Brüksel'de düzenlenen konferansa gönderdiği mesajda sürecin ikinci aşamaya geçtiğini belirtip herkesi sürece zarar verecek söylemden uzak durmaya çağırdı.

2013.06.29 13:40 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:41 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Öcalan'dan mesaj var

 

 

Öcalan, Brüksel'de düzenlenen Barış ve Demokrasi Konferansı'na gönderdiği mesajında sürece ilişkin çok önemli açıklamalar yaptı. ANF'de yer alan açıklamaya göre mesajda şöyle denildi:

'Gelinen aşamada PKK'nin kendi üstüne düşen sorumluluğunu ciddiyetle yerine getirmiş olması nedeniyle ölümler durmuş, provokasyonlara fırsat vermeden geri çekilme aşaması, büyük oranda tamamlanmıştır. Şimdi artık hükümete sorumluluğun düştüğü, 2. aşamaya geçmiş durumdayız. Ben bu aşamaya dair görüş ve önerilerimi yazılı olarak devlete sunmuş bulunmaktayım. Başbakan Erdoğan'ın "silahlar sussun, fikirler konuşsun, siyaset konuşsun" söyleminin altının doldurulması gereken aşama da, işte bu aşamadır.

SÖYLEM VE PRATİĞE DİKKAT

Herkesin demokratik siyaset hakkının güvence altına alındığı bir sistemi yaratmak için Hükümetin gerekli yasal anayasal düzenlemeleri yapması, bu sürecin en temel beklentisidir. Sürece dair güvensizlikleri derinleştiren söylem ve pratiklerden herkesin uzak durması, çözüm sürecini çok fazla zamana da yaymadan somut adımların pratikleştirilmesi elzemdir.Hükümetin demokratik siyaset kanallarını açmaması, demokratik siyasetten kaçması, bu çözüm sürecinin anlamına ters olacaktır.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.06.29 13:40 - Son Güncellenme: 2013.06.29 13:41 - HABER MERKEZİ
A