O maganda bakın kim çıktı

O maganda bakın kim çıktı

İstanbul Beyoğlu'nda çalıştığı tekstil atölyesinde omzuna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden 12 yaşındaki Emine Demirel cinayetiyle ilgili polis tarafından yakalanan ikinci kadın şüpheli suçunu itiraf etti.

2013.10.08 16:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:21 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
O maganda bakın kim çıktı

 

30 yaşındaki şüpheli Cansev Y.'nin "14 yıl önce ölen babamın silahını denemek için 4-5 el ateş ettim. Sanırım olay o sırada meydana gelmiş" dedi. Cansev Y.'den ele geçirilen 9 mm çapında ruhsatsız silahın, 12 yaşındaki Emine Demirel'i öldüğü olayda kullanıldığı tespit edildi. Polis yetkilileri şüphelinin itirafına rağmen halen 2 erkek şahsın aranmasına devam edildiğini söylediler.

OMUZUNDAN VURULDU

Hacı Ahmet Mahallesi, Yeni Yol Sokağı üzerinde 2 Eylül 2013'de meydana gelen olayda bir tekstil atölyesinde çalışan 12 yaşındaki Emine Demirel, saat 16.30 sıralarında çalıştığı tezgahın üzerine yığıldı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre arkadaşları Emine Demirel'in yanına koştuklarında omzundan kanlar aktığını gördü. Hemen Okmeydanı Araştırma ve Eğitim Hastanesi'ne kaldırılan Emine Demirel tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan soruşturmada talihsiz kız çocuğunu öldüren kurşunun bir binanın 4. katında bulunan atölyenin açık penceresinden içeri girdiğini belirledi. Polis tarafından lazerle yapılan atış açısı ölçüm incelemesi sonucu, kurşunun kuş uçuşu 250 metre uzaklıkta bir evden ateşlendiği tespit edildi.

1. ŞÜPHELİ KADIN SERBEST BIRAKILMIŞTI

Cinayet Büro Amirliği ekipleri olaydan bir gün sonra eve yaptıkları baskında içerde bulunan bulunan 25 yaşındaki G.Y. adlı kadını gözaltına almıştı. Önce polise olayı kendisinin yanlışlıkla yaptığını söyleyen G.Y. daha sonra resmi ifadesinde olayla bir ilgisinin bulunmadığını söylemişti. Adliyeye çıkarılan G.Y. serbest bırakılmıştı.

2. ŞÜPHELİ: BABAMIN SİLAHINI DENİYORDUM

Asayiş Şube Müdürlüğü olayla ilgili sürdürdüğü soruşturmada olay sırasında evde olduğu tespit edilen Cansev Y. gözaltına alındı. Olayda kullanılan 9 mm çapında ruhsatsız tabanca da ele geçirildi. Cansev Y.'nin poliste verdiği ifadesinde suçunu kabul ettiği öğrenildi. Bekar olan Cansev Y.'nin misafir olarak geldiği akrabasının evinde babasının silahını denemeye çalıştığını söylediği belirtildi. Cansev Y. ifadesinde "Silahı denemek için balkona çıkıp 4-5 el ateş ettim. Kimseye bir şey olacağını düşünemedim. Mermi çekirdeklerinden toplayabildiğim kadarını alıp mazgala attım. Olayda bir çocuğun öldüğünü sonradan öğrendim" dedi.

OLAYDA KULLANILAN SİLAH ELDE

Yetkililer ele geçen silahın yapılan balistik incelemesinde Emine Demirel'in öldürüldüğü olayda kullanıldığı belirlendi. Genç kızın vücudundan çıkarılan mermi çekirdeği ile evin balkonunda bulunan mermi çekirdeği ve tabancanın balistik incelemesi birbiri ile uyuştuğu öğrenildi.

Poliste işlemleri tamamlanan Cansev Y. adliyeye sevk edildi. Polis yetkilileri Cansev Y.'nin itiraf etmesine rağmen olayla ilgili 2 erkek şahsın aranmaya devam edildiğini söylediler.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 16:21 - Son Güncellenme: 2013.10.08 16:21 - HABER MERKEZİ
A