O günleri unutturmamak için fotoğraf sergisi açtı

O günleri unutturmamak için fotoğraf sergisi açtı

17 Ağustos 1999 yılındaki Marmara depreminde eşini ve oğlunu kaybeden Ali Esen, depremde yaşanan büyük acılardan ders çıkartarak bu acıların tekrardan yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi. Esen, vatandaşlara depremi unutturmamak için Atatürk Bulvarı'ndaki işyerinin önünde bir fotoğraf sergisi açtı.

2013.08.17 15:47 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:48 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
O günleri unutturmamak için fotoğraf sergisi açtı

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde eşini ve oğlunu kaybeden Sakarya Esen Sigorta Genel Müdürü Ali Esen, depremde yaşanan acılardan ders çıkartılmasını gerektiğini söyledi. Aynı acıların tekrarlanmaması için gerekli hassasiyeti gösterdiklerini dile getiren Esen, açtığı fotoğraf sergisi hakkında şunları söyledi: "17 Ağustos'ta bu görmüş olduğunuz, bu açtığımız fotoğraf sergisinde göstermiş olduğum binada eşimi ve oğlumu kaybettim. Tabi binlerce Sakaryalı büyük acılar yaşadık. Her sene açmaya çalıştığımız fotoğraf sergisindeki amacımız bir sigortacı olarak, Doğal Afet Kurumu'nu Sakarya'da temsil eden biri olarak, depremi gerçekten yaşadıklarımızı unutturmamak. Unutturmamalıyız çünkü çok acılar yaşadık. Bunların yanı sıra Türk ekonomisi 17 Ağustos'ta büyük bir yara aldı. O yüzden Sakarya'da bizler 81 vilayete örnek olmalıyız. Fotoğraf sergisini gezen vatandaşlarımız, buradan geçen bir Sivaslı, bir Erzincanlı veya herhangi bir vatandaşımız bu yaşadıklarımızı burada görüp gittikleri yerlerde daha tedbirli ve kaliteli binalar yapmaları lazım. Depreme karşı her türlü tedbiri almalıyız. Çünkü benim eşimi ve oğlumu binalar öldürdü, kalitesiz yapılan binalarda biz canlarımızı, yakınlarımızı kaybettik. O yüzden Sakarya'nın en büyük sorunu bana göre gerçekten çok kaliteli, her türlü mühendislik hizmeti almış, kontrol altında binalar yapmamız gerekiyor. Sakaryamızda bir sigortacı olarak 14 yıl geçti göz açıp kapayıncaya kadar."

Sakarya'da 182 bin 230 tane sigorta yapılabilir bina olduğunu ancak bunların 82 bin tanesinin sigortalı olduğunu söyleyen Ali Esen, "182 bin 230 tane binamız var, yapı stoğumuz var. Yani sigorta yapılabilir sigorta sayımız bu. 82 bin adet binamız şu anda vatandaşlarımız tarafından Doğal Afet Kurumu teminat altına almış. 100 bin binamız ise sigortasız. Devletimiz olası bir depremde bize her şekilde koşmuştur, koşacaktır. Bugün çadır ve prefabrik alabiliriz devletimizden. Ama sigortası var ise Doğal Afet Kurumu, Van'da olduğu gibi deprem sigortası olan vatandaşlarımız Van depreminde TOKİ aracılığı ile konutlar yapıldı, sigortası olanlar anahtarını aldı olmayanlar ise TOKİ aracılığı ile Ziraat Bankası üzerinden 75 bin TL kredi çıkartıldı ve onlara teslim edildi. O yüzden biz Sakaryalılar olarak her şekilde sahip çıkmamız lazım. Yani Doğal Afet Kurumu'nun Türkiye'deki konumu ortada, mükemmel bir sistem kuruldu, dünyaya örnek bir sistem. O yüzden DASK deprem sigortası yaptırmakta büyük fayda görüyorum. Bugün 100 metrekare bir deprem sigortasının vatandaşımıza maliyeti 164 TL. Yüzde 20 indirim yapıyoruz 133 TL. Yani depremi unutmamalıyız, unutturmamalıyız" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.08.17 15:47 - Son Güncellenme: 2013.08.17 15:48 - HABER MERKEZİ
A