Nilüfer'e özgürlük heykelleri

Nilüfer'e özgürlük heykelleri

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu yarın (perşembe) başlıyor.

2013.09.04 12:47 - Son Güncellenme: 2013.09.04 12:47 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Nilüfer'e özgürlük heykelleri

Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı'nda 27 Eylül'e kadar devam edecek sempozyumun ana teması "özgürlük" olarak belirlendi. Sempozyum çerçevesinde yapılacak açık hava atölyesine katılanlar heykeltıraşların çalışmasını takip edebilecek.


Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, bu yıl dördüncüsü düzenlenecek "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu" nu kamuoyuna tanıttı. Yağış sebebiyle belediye hizmet binasında yapılan toplantıya Çin, Güney Kore ve Ukrayna'dan gelen heykeltıraşlar Gao Meng, Wu Fu Zhen, Weongeun Kim ile Sergey Sbitnev de katıldı.
Bozbey, yapılacak heykellerin Nilüfer'in dört bir yanında özgürlüğü temsil etmesini hedeflediklerini söyleyerek, "İstiyoruz ki, insanı eve kapatan, boğucu, baskıcı bir ortam değil, özgürlük şehre hakim olsun. Parklarda, meydanlarımızda Nilüferliler özgürlüğün tadını çıkarsın. Bunu büyük ölçüde başardığımızı görmek beni memnun ediyor.Bu yıl dördüncüsünü düzenlediğimiz "Uluslararası Kuzgun Acar Heykel Sempozyumu"nun teması da özgürlük. Bu sempozyumla sanatın her alana yayılması sürecine katkıda bulunmak gurur verici.Kültürün, sanatın, bilimin ve dayanışmanın örnek kenti Nilüfer geleceğe taşınıyor.Sempozyumda heykellerin yapılış sürecine her zamanki gibi halk tanıklık edebilecek. Fatih Sultan Mehmet Hastane Alanı'ndaki açık hava atölyesinde bu yıl da maddenin sanata dönüşümü herkesi büyüleyecek" dedi.
 

 

 

 

 

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.09.04 12:47 - Son Güncellenme: 2013.09.04 12:47 - HABER MERKEZİ
A