Necati Kartal: Medya ve iletişim tamamen dijitale dönecek

Necati Kartal: Medya ve iletişim tamamen dijitale dönecek

3. Ege Üniversitesi Medya Buluşmaları etkinliğinde "Yeni Medya ve Medya Teknolojileri" konulu seminere konuşmacı olarak katılan Zeno Medya Bursada Bugün Medya Grup Başkanı ve Genel Koordinatörü Necati Kartal, sosyal medyanın internet haber portallarıyla birlikte güç olduğunu, medya ve iletişimin tamamen dijitale döneceğini söyledi.

2014.04.08 11:51 - Son Güncellenme: 2014.04.08 12:03 - Medya - HABER MERKEZİ
A
Necati Kartal: Medya ve iletişim tamamen dijitale dönecek

3. Ege Üniversitesi Medya Buluşmaları etkinliğinde "Yeni Medya ve Medya Teknolojileri" konulu seminer Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Etkinlikte internet gazeteciliği ve yeni teknolojiler tartışıldı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti tarafından en iyi internet gazetesi ödülü alan Bursadabugun.com, Zeno Medya Grup Başkanı ve Genel Koordinatörü Necati Kartal, tecrübelerini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşırken, Türkiye'nin en çok takip edilen yerel haber portalı Bursada Bugün'ün başarı hikayesini anlattı.
Medyalarda gazetecilik yapmanın zor olduğuna işaret eden Necati Kartal, "Gazetecilik yapan kişi, siyaseti, sporu, ekonomiyi her alanı bilmek zorunda. Yunus Emre'nin güzel bir sözü var. 'Göz ola dağın arkasını göre, akıl ola başa geleceği bile'. Bu güçlü yönlerimiz, zayıf yönlerimiz, fırsatlar ve tehditler ile aynı anlamda bir cümle. Gazetecilik yapan kişiye günümüzde 1 günde öğretip ikinci günde işe başlamasını isteriz. 1 ay iş öğrenmeye tahammülümüz yok. Teknoloji ile birlikte medyacılık da bu yönde yol aldı. Önümüzde ki yıllarda medya ve iletişim tamamen dijitale yönelecek, ancak teknoloji ne kadar ilerlerse ilerlesin önemli olan sizin habercilik başarınız ve yaratıcığınızdır" dedi.
İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu ise, Panelin modoratörünün ve üç konuşmacıdan ikisinin Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyerek, öğrencilerini başarılı mevkilerde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Medyanın geleceğinin ele alındığı oturumda, haberciliğin ve gazeteciliğin yakın gelecekte tamamen dijitalleşeceğine değinilerek başarılı haber sitelerinin yöneticileri dinlendi.

 

Diğer Medya Haberleri için tıklayın


2014.04.08 11:51 - Son Güncellenme: 2014.04.08 12:03 - HABER MERKEZİ
A