Mustafa Er: Bu çocuklar Bursaspor'un geleceğini kurtarabilir

Mustafa Er: Bu çocuklar Bursaspor'un geleceğini kurtarabilir

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er, Bursada Bugün'de yayınlanan Serkan Yetişmişoğlu'nun sunduğu Bursa'da Spor programında önemli açıklamalarda bulundu. Mustafa Er, "Bu çocukları kaçırırsak yazık olacak. Bu kulübün geleceği onlar. Bu çocukları muhafaza edersek Bursaspor'un geleceği kurtulabilir." dedi. Burak Kapacak ile ilgili sıkıntı olmadığını söyleyen Er, Milli takımdan döndükten sonra performans düşüklüğü var. Dönemsel olarak performans düşüklüğü olacaktır, bu normal." ifadelerini kullandı. 

2020.11.30 16:02 - Son Güncellenme: 2020.11.30 17:33 - Spor - HABER MERKEZİ
A
Mustafa Er: Bu çocuklar Bursaspor'un geleceğini kurtarabilir

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün'de yayınlanan Serkan Yetişmişoğlu'nun sunduğu Bursa'da Spor programına Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er konuk oldu. 

ALTAY MAÇINDAKİ OFSAYT POZİSYONU

Altay maçının ilk dakikasında yaşanan ofsayt pozisyonuyla ilgili Mustafa Er, "Enteresan olan yan hakemin yeri doğru. Çok net gördüğü bir pozisyon. Olması gereken yerde ama ona rağmen pozisyon ortada. Ali'nin geride olduğu çok belli. Bir de hakem bayrağını gol olacağı belli olduktan sonra kaldırıyor, manidar. Maçın kaderini belirleyecek iki hata var. Biri bu pozisyon, diğeri penaltı pozisyonu." dedi.

DURAN TOPLAR

Genç teknik adam, duran toplardaki sorunla ilgili, "Altay maçında golden önceki iki duran topta da hata yaptık. Devre biterken çok kötü bir dakikada golü yedik. Oyun genelinde üstünlük bizdeydi. Rakibimize akan oyunda pozisyon vermedik. İkinci yarıdaki yediğimiz goller de yüzde yüz net bir pozisyon değil. Bireysel hataların ön plana çıktığı bir maç oldu. Oyun anlamında memnunum. Takım halinde hücum ve savunmada oyuncularımdan memnunum. Adana Demirspor maçı hariç hiçbir maçta kaybedecek bir oyun oynamadık. Benim en çok üzüldüğüm konu bu. Genç oyuncularımız için en çok buna üzülüyorum. Sarfettiklerin eforun karşılığını puan olarak alamadık." ifadelerini kullandı.

"VAKIFKÖY CEVHER"

Mustafa Er genç oyuncularla ilgili, "Altyapıdan oyuncuları A takımda değerlendirmeye devam edeceğiz. Kupa maçında çağırdıklarımız oldu. Vakıfköy bir cevher. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz. Ataberk Dadakdeniz'in sözleşme imzalamadığı için oynatılmadığı algısı doğru değil. Böyle birşey yok." dedi.

"BURAK KAPACAK İLE İLGİLİ SIKINTI YOK"

Hücum oyuncularıyla ilgili Er, "Ali Akman ve Batuhan Altındiş. İkisini de değerlendiriyoruz. Hazırlık maçı yapamadığımız için resmi maçlarda deniyoruz oyuncularımızı. Burak Kapacak ile ilgili sıkıntı yok. Milli takımdan döndükten sonra performans düşüklüğü var. Dönemsel olarak performans düşüklüğü olacaktır, bu normal." ifadelerini kullandı. 

"BİREYSEL HATALARDAN YİYORUZ"

Savunmada yaşanan sıkıntılarla ilgili Mustafa Er, "Bizde kendimize özeleştiri yapıyoruz. Tüm resmi maçlarda gol attık. Bu çok ciddi bir oran. Bu oranı arttırırsak maçları kazanırız. Üç maçta gol yemedik, onunda yedik. Bu konuyla alakalı çalışmalar yapıyoruz. Yediğimiz golleri incelediğimizde yüzde 60-70 bireysel hatalardan yiyoruz. Genç takımız, bunları geliştireceğiz. Bu sorunları çalışarak çözeceğiz." açıklamasında bulundu.

"ÖZLÜCE'DE KAOS VARDI"

Mustafa Er, "Tecrübeli ve genç bir takımız. Çok güzel bir takımdaşlık var. Takımın havası oldukça güzel. Takımın beraber üzülüp sevinmesi vesaire, çok güzel bir atmosferimiz var. Soyun odasında herkes çok pozitif. Altay maçında 'oyuncularıma siz beni motive ediyorsunuz' dedim. Geldiğimizde özgüven eksikliği vardı. Oyuncularda ciddi sorunlar vardı. Özlüce'de kaos vardı. Benim en çok istediğim; Şehrin bu takıma sahip çıkması lazım. Esnafından en tepesindekine kadar. Bu çocukları eleştirmesinler, bizi eleştirsinler. Mesela Kerem Şen... Biz geldiğimizde listede adı yoktu. Kerem inanılmaz yetenekli. Tek eksiği kuvvet." dedi.

"MUKAVELELERİN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUM"

Transfer tahtasıyla ilgili Er, "Bizim bu çocuklara hakkın vermemiz lazım. Bu çocuklar ciddi bir yükün altında. Yönetim bu konuyla alakalı ciddi bir çalışması var. Mukavelelerin iyileştirilmesini istiyorum. Dışarıdan gelenler alıyorsa bizim kendi öz evlatlarımız da alacaklar. Duygu, kalp, aidiyet herşeyden önemli. Bu çocuklarda hepsi var. Bu çocuklar değer bizim için. Bunların kıymetini bileceğiz." dedi.

"FURKAN EMRE ÜNVER BU HAFTA YOK"

Furkan Emre Ünver'in 1997 jenerasyonunun en önemli oyuncularından biri olduğunu kaydeden Er, "Ertuğrul Ersoy ile birlikte iyi tandemdiler ama talihsizlikler yaşadı. Son iki, üç yılda çok sakatlık yaşadı. Biraz da kilo fazlası vardı. Furkan çalışacak. Kasığında ikinci derecede yırtık var. Bu hafta olmayacak gibi duruyor." ifadelerini kullandı.

PUAN HEDEFİ VAR MI?

"İlk yarı puan hedefi varmı?" sorusuna Mustafa Er, "Puan hedefimiz yok. Her maçı kazanmak istiyoruz. Oyuncularıma da söylüyorum. Her rakibe saygı duyacağız. Amacımız her maçı kazanmak. Lig sonunda pozisyonumuzu göreceğiz." dedi. 

"PAİXAO TEBRİK ETTİ"

Serkan Yetişmişoğlu'nun maç sonu Altay'ın forveti Paixao'nun Bursaspor'u öven sözlerini sorması üzerine Mustafa Er, "Bu sözler çok önemli, Kulübümüz için, genç oyuncularımız için çok önemlii Maçtan sonra Paixao gelip bizi tebrik etti. Çok güzel bir takım yaratmışsınız dedi." açıklamasında bulundu.

"BU ÇOCUKLAR BURSASPOR'UN GELECEĞİNİ KURTARABİLİR"

Önümüzdeki sezon kadroyu korumaları gerektiğini vurgulayan Er, "Bu çocukları kaçırırsak yazık olacak. Bu kulübün geleceği onlar. Bu çocukları muhafaza edersek Bursaspor'un geleceği kurtulabilir." dedi. Mustafa Er, "Medyada Ali'yle ilgili yapılan haberler Ali'yi de zor duruma sokuyor. Öğrenmeye aç. Sürekli çalışıyor, kendini geliştiriyor. Eksikleri yok mu tabiki var. ama 25 yaşında da eksikleri olacak. Ceza sahasında çok soğukkanlı. İnanılmaz bir özgüveni var. Bir santrafor için bu çok öenmli. Batuhan da gelişiyor. Atletik bir oyuncu. Vitesi 2'den 4'e atabiliyor. Muazzam bir şut attı ama olmadı. O da öğrenmeye aç ve öğrenmek istiyor." dedi.

"STOPERLERDEN ÇABUK OYUN İSTİYORUM"

Mustafa Er, "Stoperlerin alanı varsa tabiki çıkabilir ama ben çabuk oyun istiyorum. Maksimum 3 temas olmalı. Herkesin alanı belli. Rakip kimin alanına girdiyse yüzde yüz baskı istiyoruz. Biz hücum oynamaya çalışıyoruz, Genelde 3'üncü bölgede oynamaya çalışıyoruz. Yavaş yavaş yükleme yapıyoruz. Ritmi yükselterek bu seviyeye geldik. Maç oynaya oynaya oldu bu." dedi.

En çok üzüldüğü maçın Ankaraspor maçı olduğunu söyleyen Er, "O maçın ikinci yarısı çok üzüldüm. İki puan gitti orada. Şu an o iki puan olsa 16 puan olacaktık ve belki de çok farklı olacaktı." ifadelerini kullandı.

TRANSFER LİSTESİ VAR MI?

'Devre arası tranfer için liste hazırladınız mı?' sorusuna Er, "Listemiz hep vardı. Her mevki için her hocanın listesi vardır. Tahta açılsa da açılmasa da biz elimizden geleni yapacağız. Bu takım tecrübelendiği zaman çok daha iyi skorlar alacak. İy niyetlerinden zerre geri adım atmadılar. Süreç içerisinde galibiyet mağlubiyet olacaktır. Bu çocukların maçı kazanmak için herşeyi yapacağından şüphem yok." açıklamasında bulundu.

"BATALLA İLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ"

Batalla ile görüştüklerini söyleyen Er, "Batalla'nın bize oyuncu önerileri var. Maçlarımızı izliyor ve maçlardan sonra görüşüyoruz. Hep istişare halindeyiz." dedi. 

Altyapıyla süreki iletişim halinde olduklarını söyleyen Er, "Hakan Cenkçiler ile sürekli iletişim halindeyiz. Onların hazırlık maçlarını takip ediyoruz. Ön plana çıkan oyuncuları takip ediyoruz, davet ediyoruz. Oyuncuların şunu görmesi lazım; İyi çalışırsanız, kapı size açık." dedi.

"10 GÜNLÜK KAMP DÜŞÜNÜYORUZ"

Devre arası kamp ile ilgili Er, "10 günlük bir kamp düşünüyoruz. Oyuncularımıza 3-4 gün izin verip dinlendireceğiz. Ardından da bir 10 günlük kamp ile devreyi tamamlayıp Adana Demirspor maçına çıkacağız." dedi.

ÜMRANİYESPOR MAÇI

Cuma günü oynanacak Ümraniyespor maçıyla ilgili Mustafa Er, "Bu sezon için ciddi yatırım yaptılar. Şampiyonluk için kadro kurdular. Kazanmak için planımızı hazırlayacağız. Altay maçının üzüntüsü var ama ayağa kalkmamız gerekiyor. İçeride 3'te 3'le gidiyoruz. Bu seriyi devam ettirmek istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Spor Haberleri için tıklayın


2020.11.30 16:02 - Son Güncellenme: 2020.11.30 17:33 - HABER MERKEZİ
A