'Muslukçu' kameraya yakalandı

'Muslukçu' kameraya yakalandı

Kartal'da bir caminin şadırvanında abdest alan vatandaşları, 'muslukçuluk' yöntemiyle soyan hırsız güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

2013.02.21 09:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:11 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
'Muslukçu' kameraya yakalandı


Olay Kartal Soğanlık Merkez Camii şadırvanında meydana geldi. Abdest alan kişilerin cüzdanını 'muslukçuluk' denilen yöntemle çalan hırsız güvenlik kamerası tarafından görüntülendi. Görüntülerde, şadırvana girişte gözüne kestirdiği kişinin yanına yaklaşan hırsız, ceketini çıkararak seçtiği kurbanının ceketinin yanına astı. Kendi ceketine bakıyormuş gibi yakan hırsız, abdest almaya çalışırken olan bitenin farkında olmayan vatandaşın ceplerini kurcaladı. Ancak ceketin ceplerinde bir şey bulamadı.

Kendisine başka bir kurban seçen hırsız, daha sonra başka bir askıya asılı montun ceplerinde yine aynı yöntemle karıştırdı. Ancak bu seferde umduğunu bulamayan sabıkası kabarık hırsız daha sonra abdest alan başka bir vatandaşın yanına yaklaşarak üzerine yapışan bir maddeyi temizlemeye bahanesi ile cüzdanını alarak hızla şadırvandan çıktı. Abdest almayı bitiren vatandaş, üzerine sürülen maddeyi temizlerken cüzdanını çalındığını fark etti. Peşinden koşarak hırsızı yakalamak istedi. Ancak tüm çabalarına rağmen hırsızı yakalayamayan kişi, soluğu emniyette aldı. İhbar üzerine harekete geçen güven timleri, eşkalini belirledikleri kısa hırsızı sürede yakalayarak gözaltına aldı. Önce güvenlik kamerasına ardından polis ekiplerine yakalanan sabıkası kabarık hırsız, tutuklandı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.02.21 09:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:11 - HABER MERKEZİ
A