Mudanya'da ağaç için direniş

Mudanya'da ağaç için direniş

BURSA'nın Mudanya İlçesi'ne bağlı Yeni Mahalle'de, belediyeye ait arsaya sosyal tesis yapmak için müteahhit firma tarafından çam ağaçları ve zeytin ağaçları dozerle yıkılmak istendi. Gezi Parkı protestolarını kendilerine örnek olan mahalleli dozerlerin önünde durunca 75 çam ağacı kurtuldu.

2013.07.17 10:22 - Son Güncellenme: 2013.07.17 10:23 - Bursa Bölge - HABER MERKEZİ
A
Mudanya'da ağaç için direniş
06:09 Mudanya'da ağaç için direniş

İLGİLİ VİDEO

Mudanya'da ağaç için direniş

Belediye Başkanı AK Partili Hasan Aktürk "Müteahhit firma bize haber vermeden çalışmalara başlamış. Vatandaşlara söz veriyorum ağaçlar zarar görmeden yerinden sökülerek başka yere dikilecek" dedi.

Mudanya İlçesi'ne bağlı Yeni Mahalle Manolya Sokakta, vatandaşlar tarafından yeşil alan olarak kullanılan araziye İlçe Belediyesi tarafından sosyal tesis projesi hazırlandı. Belediye tarafından 10 yıl önce dikilen çam ağaçları ve zeytinliklerin bulunduğu arazide, dozer ve kamyonla kazıya başlayan firma, vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Sökülerek alınması gereken ağaçları yıkan dozerin karşısına geçen vatandaşlar çalışmaları durdurdu. Sandalyelerini alan vatandaşlar nöbet tutmaya başladı.

'TESİS DEĞİL YEŞİL ALAN İSTİYORUZ'

Belediye Başkanı Hasan Aktürk ile görüşmek için randevu aldıklarını belirten Ahmet Köse, dozerlerin sabah erken saatlerde geldiğini ve ağaçları devirmeye başladığını söyledi. 20 kişi dozerlerin önüne durarak ağaçların yıkılmasını önlediklerini anlatan Köse, "Ramazan ayında bunu yapıyorlar. Bu ağaçlar 10 yıl önce dikildi. Sosyal tesis yapılacak denilerek bu ağaçlar yerlerinden sökülmeden dozer tarafından yıkılmaya başlandı. Burada 75 tane çam ağacı ve zeytin ağacı var. Yeni Mahalle betonlaştı, yeşil alanımız kalmadı" diye konuştu.

Hakan Orhun ise sosyal tesis değil yeşil alan istediklerini belirterek, "Ağaçlar yıkılarak inşaat başlatıldı. Buna izin vermeyeceğiz. İsteğimiz gerçekleşene kadar iftarımızı da, sahurumuzu da burada yapacağız" dedi.

BAŞKAN: AĞAÇLARI SÖKÜP BAŞKA YERE DİKECEĞİZ

Mudanya İlçe Belediye Başkanı Hasan Aktürk, alanın belediyeye ait olduğunu kaydederek, projenin 4 yıl önceki seçim beyannamesinde yer aldığına dikkat çekti. Mudanya'da yaşayan tüm halka yıllardır projenin tanıtıldığını kaydeden Aktürk şunları söyledi:

"Projenin bir yıl önce ihalesi gerçekleşti. Biz yasalara uygun hizmet üretmeye çalışıyoruz. Proje başlamadığı için daha önce oraya ağaç dikilmişti. Bizim eksiğimiz inşaatı yapacak olan müteahhittin belediyeye projenin başladığını söylememesi. Bize iletilmediği için ağaçları oradan alamadık. İki ağacımız dozer tarafından yıkılmış. Park Bahçeler Müdürlüğü tüm ağaçları Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait ağaç sökme makinesi ile alıp başka yere nakledecek. Vatandaşlara söz veriyorum ağaçlar zarar görmeden yeniden dikilecek."

ENGELE DEVAM EDERLERSE SAVCILIĞA BAŞVURACAK

Tesiste otopark, halk eğitim merkezi, aile hekimliği, nikah salonu, sinema salonu, zabıta birimleri, kafe ve küçük bir mescid bulunacağını aktaran Aktürk, bin 800 metrekarelik alana yapılacak 3 katlı binanın 4 ay içinde bitirileceğini ifade etti. Gerekirse tüm mahallede plebisit yapabileceklerini dile getiren Başkan Aktürk, vatandaşlar projenin yapımını engellemeye devam ederse, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2013.07.17 10:22 - Son Güncellenme: 2013.07.17 10:23 - HABER MERKEZİ
A