Minik Demir'in organları 3 bebeğe hayat verdi

Minik Demir'in organları 3 bebeğe hayat verdi

ANTALYA'da ziraat mühendisi Nevin ile tekstilci Celal Özdemir çiftinin 11 aylık bebekleri Demir'in beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan organları, 3 bebeğe can oldu.

2013.05.09 12:16 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:16 - Güncel
A
Minik Demir'in organları 3 bebeğe hayat verdi

Kepez İlçesi'nde oturan Özdemir çiftinin bebekleri Demir'e, beyninde su toplandığı için 'Hidrosefali' teşhisi konuldu. Üç kez beyin ameliyatı geçiren ve son ameliyattan sonra yoğun bakımda yatarken beyin kanaması ve ona bağlı beyin ölümü gerçekleşen minik Demir'in organları, anne ve babası tarafından bağışlandı.

Organ Bekleme Listesi'nde yer alan kronik böbrek yetmezliği çeken Kayseri'de oturan 2 yaşındaki Neslihan Bozdoğan ile Afyonkarahisar'da oturan 3 yaşındaki İlker Tekdemir'in aileleri, 'organ bulundu' haberi üzerine hızla harekete geçti. Her iki böbreği de iflas ettiği için yaklaşık 1 ay önce her iki böbreği de çıkartılarak periton diyalize başlayan Neslihan Bozdoğan ile annesi Nimet Bozdoğan, dün saat 19.00'da ambulans helikopter ile Kayseri'den Antalya'ya geldi. Böbreklerden biri, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ve ekibi tarafından yapılan ameliyat ile minik Neslihan'a nakledildi.


Böbreklerden diğeri ise Afyonkarahisar'ın Çal İlçesi'nde oturan Tekdemir ailesinin ikinci çocuğu İlker Tekdemir'e nakledildi.

Baba Muammer Tekdemir, İlker 3 günlükken kalbinde delik olduğunun belirlendiğini, buna bağlı olarak her iki böbreğinin de iflas ettiğini söyledi. Tekdemir, "Tüm umutlarımızı yitirmek üzereydik ki dün saat 13.30'da haber geldi. Böbrek bulunmuştu. Eğer böbrek nakli olmazsa yavrumun öleceğini öğrendik. Damar yolu açılamadığı için 4 gündür vücutta biriken zararlı madde dışarı atılamamıştı. Organları bağışlayan aileye çok minnettarız" diye konuştu.

Demir Özdemir'in karaciğeri ise Ege Üniversitesi Hastanesi'nde yatan 6 yaşındaki Sebahat Davulcu'ya nakledilmek üzere İzmir'e gönderildi.

BAŞKA EVLERDE GÜLLER SOLMASIN

Askerde tüm organlarını bağışladığını söyleyen baba Celal Özdemir, "İnsani yönden herkes bizim gibi düşünürdü. Evimizin gülü soldu, başka evlerde başka güller solmasın, güller açsın diyerek böyle bir karar verdik. Biricik yavrumuzun, gülümüzün organlarının başkalarına can olmasını istedik" diye konuştu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.05.09 12:16 - Son Güncellenme: 2013.05.09 12:16 - Ramazan Acar
A