Merkel hacı olacak

Merkel hacı olacak

24-25 Şubat'ta Türkiye'ye geleceği kesinleşen Merkel, Kahramanmaraş'ta Patriotlar için gelen Alman askerlerini ziyaret edip, Kapadokya'da Manastır vadisine gidecek

2013.02.21 09:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:10 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Merkel hacı olacak

Almanya Şansölyesi Angela Merkel ilk defa yurtdışı programında bir değişiklik yaptı ve 24-25 Şubat'ta Türkiye'de konaklamaya karar verdi. Son ana kadar yarım gün olarak planlanan ziyaret dün netleşti ve Merkel, kendisine sunulan alternatifler arasından Kapadokya'ya da gitmeye karar verdi. Hıristiyanların hac merkezlerinden biri olan Kapadokya'da Merkel de hacı olacak. Son ziyaretlerinden birini Atina'ya yapan ve yarım günlük ziyareti sırasında şiddetli protestolarla karşılaşan Merkel, Kıbrıs Rum Kesimi'ne ve Londra'ya yaptığı ziyaretleri de günübirlik gerçekleştirmişti. Ancak Türkiye ziyaretine Kapadokya da eklenince 2 güne uzadı. Ürgüp-Göreme'nin yanı sıra Milli Park'a gidecek olan Merkel gibi Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulf da 2010'daki ziyareti sırasında Kapadokya'yı gezmişti. Merkel'e Türkiye ziyareti sırasında çok sayıda CEO da eşlik edecek. NBB, Siemens, Deutsche Bank, Lufthansa'nın CEO'ları ile birlikte Türkiye'ye gelecek olan Merkel'in Kahramanmaraş'a da gitmesi planlanıyor. Merkel'in ziyaretinde yaptığı son dakika değişikliğinin ardından programına yönelik çalışmalar ise sürüyor. Merkel, eğer Maraş'a gitmeye karar verirse uçağı G.Antep Havaalanına inecek ve buradan karayoluyla basına kapalı bir program için Alman Patriotlarının ve askerlerinin bulunduğu K.Maraş'a gidecek.

GÜNDEM TERÖR VE AB
Ziyaretin gündemini Türkiye açısından PKK'ya karşı işbirliği, Almanya'daki Türklerin durumu ve AB oluşturacak. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumuyla bilinmesine karşın 2006 ve 2010'daki Türkiye ziyaretlerinde, AB-Türkiye işbirliğine engel olmayacağı mesajını veren Şansölye'ye, Başbakan Tayyip Erdoğan, bu sözlerini anımsatacak ve Türkiye'nin 2.5 yıldır AB ile müzakerelerinde fasıl açamadığına işaret edecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından da kabul edilecek olan Merkel'e, teröre karşın etkin mücadelenin önemini anlatılacak.

HIRİSTİYANLARIN SIĞINAĞI: KAPADOKYA
Kapadokya bölgesi Hıristiyanların hac merkezlerinden biri olarak biliniyor. Hıristiyan rahip St. Paul yani Aziz Paul Kapadokya'dan geçmiş. Romalılar Aziz Paul'den sonra Hıristiyanlığı kabul etmişler. Bundan sonra da Kapadokya, Hıristiyanlığın merkezi haline gelmiş. Katolik ve Ortodoks mezhepleri çatışmasında, Kapadokya sığınak olmuş.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.02.21 09:10 - Son Güncellenme: 2013.02.21 09:10 - HABER MERKEZİ
A