Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına ilişkin açıklama

Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Millet İttifakı'nın adayı kim?" sorusuna "Hiç kimseyle Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir şey konuşmadım. Sayın İmamoğlu ve Yavaş'ın anketlerde iyi gittiğini görüyoruz. İstemeleri normaldir ama onlar adına bir şey söyleyemem" diye cevap verdi.

2021.07.03 00:40 - Son Güncellenme: 2021.07.03 00:44 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına ilişkin açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ 

Cumhurbaşkanlığı kararıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çıkmasıyla ilgili Akşener, şunları söyledi:

"Çok yalnız hissedeceğiz. İstanbul Sözleşmesi ister seküler, ister muhafazakar pek çok kadının kendisini güvence altında hissettiği kavram oldu. İstanbul Sözleşmesi'ni Sayın Erdoğan imzaladı, AK Parti imzaladı. Bütün kadınlar bu konuda iktidar partisinin ne kadar eleştirirsek eleştirelim övmekten geri durmadık. Bir grup adamın tırnak içinde adamın itirazıyla çıkıldı. Birçok kişi müracaat etti. Ben de müracaat ettim. Danıştay benim itirazımı reddetti ve karara bağladı. İstanbul Sözleşmesi'nden çıktığımız için kadınlar olarak kendimizi çok yalnız hissedeceğiz. Çok üzgünüm. Sosyolojik olarak daha şehirli daha seküler kadınların meselesi değil, bütün kadınların meselesi bu."

"BEN HİÇ KİMSEYLE CUMHURBAŞKANLIĞI İLE İLGİLİ BİR ŞEY KONUŞMADIM"

"Millet İttifakı'nın adayı kim?" sorusuna cevap veren Akşener "Ben hiç kimseyle ne sayın Yavaş, ne sayın İmamoğlu, ne sayın Davutoğlu, ne sayın Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanlığı ile ilgili bir şey konuşmadım. Ben tıkaç olmayacağım, söylediğim şey bu. Sayın İmamoğlu ve sayın Yavaş'ın anketlerde iyi gittiğini görüyoruz. Çünkü anketlerde bunlar soruluyor. İstemeler normaldir ama ben onların adına bir şey söyleyemem." dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2021.07.03 00:40 - Son Güncellenme: 2021.07.03 00:44 - HABER MERKEZİ
A