Menajer nedir? Menajer nasıl olunur? Menajer ne iş yapar? Menajer olmak için gereken şartlar nelerdir?

Menajer nedir? Menajer nasıl olunur? Menajer ne iş yapar? Menajer olmak için gereken şartlar nelerdir?

Menajer mesleğine ilgi duyanların öncelikle "Menajer ne demek?" ve "Menajer kime denir?" sorularının cevabını bilmesi gerekir.

2024.03.28 17:00 - Son Güncellenme: 2024.03.28 17:02 - Yaşam - HABER MERKEZİ
A
Menajer nedir? Menajer nasıl olunur? Menajer ne iş yapar? Menajer olmak için gereken şartlar nelerdir?

Menajer sözcüğünün Türkçe karşılığı bir sanatçının işlerini yürüten anlamına gelir. "Menajer kimdir?" sorusuna ise kısaca, çalıştığı ünlü isimlerin tüm iş süreçlerini yöneten ve sürece uygun olarak gerekli hazırlıkları yapan kişidir cevabı verilebilir.

Organizasyonu gerçekleştirmek için gerekli olan tüm süreçlerin ve detaylarının kapsamlı bir şekilde anlaşılmasını sağlayarak planın eksiksiz yürütülmesini sağlar.

Menajer ne iş yapar?

Menajer, temsil ettiği kişiler için iş yapan, çalıştığı kişiler için bir imaj oluşturan ve bu imajı korumak için gerekli adımları atan ve medya ile ilişkileri düzenleyen kişidir. Bu nedenle menajer sorumlulukları arasında temsil ettiği kişinin tüm organizasyon detaylarını takip etmek yer alır. Birlikte çalıştığı sanatçıların kampanyalarında doğru kararlar alarak, yol gösterici ve belirleyici rolünü üstlenir. Menajer, sanatçının tüm mesleki işlerini yönetir. Sanatçıların doğru ve etkili projelerde yer alması için gerekeni yapar. Medya ile ilişkiyi doğru sürdürmek ve doğru iletişim çalışmalarını yürütmek de menajerin sorumluluklarından biridir. Sanatçının kendi imajını doğru yansıtmasını sağlamak da enajerin sorumlulukları arasında yer alır.

Menajer nasıl olunur?

Türkiye'de menajer olabilmeniz tamamen usta - çırak ilişkisine dayanır. Sektöre giriş, bir organizasyon veya üretim şirketinden alınan donanım ve akreditasyon ile mümkündür. Bu sektör hakkında ne kadar çok şey bilirseniz, adım atmanız o kadar kolay olur. Aynı zamanda yurt dışında da bu işle ilgili kurslar vardır. Bu kursları tamamlamak ve sertifika almak, mesleği öğrenebilmenin farklı bir yoludur. Ayrıca yönetici olabilmek için departmana her yönden hakim olmak çok önemlidir.

Menajer olmak için gereken şartlar nelerdir?

Menajer olmak için herhangi bir eğitim şartı yoktur. Ancak sektörle ilgili olan Reklamcılık, Halkla İlişkiler gibi bölümlerden mezun olmanız bu meslek için faydalı olacaktır. Ayrıca menajer olabilmek için gereken şartlar şu şekilde sıralanabilir:

Sektörde tanınan bir isim olmak

Yurt dışında herhangi bir kursun tamamlanması

Gazetecilik ve halkla ilişkiler bilgisi

Ekipman yönetimi hizmeti

Sektör hakkında bilgi sahibi olmak

Menajer çalışma koşulları nasıldır?

Menajer çalışma koşullarını en iyi şekilde anlayabilmek için öncelikle "Menajer nerede çalışır?" sorusuna cevap bulmak gerekir. Menajerler reklam ajansları, cast ajansları ve iletişim ajanslarında genellikle bir ofis ortamında çalışırlar. Ancak gerekli durumlarda seyahat halinde olabilirler ve temsil ettiği ünlü isimler ile beraber çeşitli organizasyon veya toplantılara katılabilirler. Menajerler ayrıca esnek çalışma saatleri sahiptirler. Günün her saatinde çalışmaya hazır halde olmaları gerekir. Çözüm odaklı olmayan ve kriz anlarında hemen müdahale edemeyenler bu meslekte zorlanır.

KAYNAK: ELEMANNET

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2024.03.28 17:00 - Son Güncellenme: 2024.03.28 17:02 - HABER MERKEZİ
A