Meghan Markle ile Prens Harry'den tartışmalı açıklamalar

Meghan Markle ile Prens Harry'den tartışmalı açıklamalar

İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini bırakarak ABD'ye yerleşen Meghan Markle ve eşi Sussex Dükü Prens Harry, ünlü televizyoncu Oprah Winfrey'e verdikleri, tamamıTürkiye saatiyle gece yayınlanan röportaj ile dikkat çekti

2021.03.08 07:50 - Son Güncellenme: 2021.03.08 07:50 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
Meghan Markle ile Prens Harry'den tartışmalı açıklamalar

Prens Harry ve Markle, Winfrey'e röportaj vereceklerini duyurmalarının ardından İngiliz basınının hedefi haline gelmişti. Markle, röportajı kabul ettiğini çünkü İngiliz Kraliyet ailesindeki görevlerini neden bıraktıkları konusunda 'konuşmaya hazır' olduğunu söylemiş, Kraliyet üyesi olmanın insanların düşündüğünden farklı olduğunu belirten Markle, "Artık kendi adıma konuşabiliyor olmak gerçekten özgürleştirici" demişti. 

Ancak ilk hamle Kraliyet'ten geldi. Oprah söyleşinin yayınlanmasından birkaç saat önce Kraliçe Elizabeth, Prens Charles, eşi Camilla, Prens William ve Kate Middleton bir programa katılarak İngiliz Milletler Topluluğu'nu kutlayacak ve dünya genelinde pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanlarını andı. 

ABD kanalı CBS'in "samimi bir sohbet" şeklinde duyurduğu röportajın "çok çeşitli" konuları kapsayacağını ifade etmişti. 

PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE'DEN ÇOK KONUŞULACAK AÇIKLAMALAR

Prens Harry, Kraliyet üyesi olmasının kendisini maddi olarak etkilediğini söylerken, ailesinin 2020'nin ilk çeyreğinde ' tüm finansal desteği durdurduğunu, hayatı boyunca magazinden kaçamayan annesi Prenses Diana'nın bıraktığı para sayesinde kraliyet hayatından uzaklaşabildiğini, Meghan Markle'ın hayatında olmasaydı böyle bir karar alıp alamayacağı sorusuna "Hayır" yanıtı verdi. Harry, "Bunu yapamazdım çünkü ben de kapana kısılmıştım, bir çıkış yolu bulamıyordum. Köşeye sıkışmıştım ama köşeye sıkıştığımı bilmiyordum. Meg ile tanıştığım an ikimizin de dünyası şaşırtıcı derecede çakıştı. Ailemin geri kalanı sisyemin içinde sıkışıp kalmıştım. Babam ve kardeşim kapana kısılmış durumdalar, onlar Kraliyet'ten ayrılamaz" derken, babasıyla ilişkilerinin kırılgan bir hale geldiğini, Prens Charles'ın telefonlarına çıkmadığını da, Kraliyet'ten ayrıldığından bu yana babasıyla iki, Kraliçe Elizabeth ile 3 kez konuştuklarını söyledi. 

Kraliyet'ten neden ayrıldıklarını soran Oprah Winfrey'e destek ve anlayışın eksik olduğunu söyleyen Prens Harry, Kraliçe'ye asla zarar verecek bir şey yapmayacaklarını ve ona çok saygı duyduğunu söyledi. Ancak eşi Meghan ve oğlu Archie'nin iyiliği için bunu yapmak zorunda olduğunu belirten Prens, babası Charles'ın ondan bu isteğini yazılı olarak istediğini, kendisinin de her şeyi yazılı olarak bıraktığını söyledi. 

"BİR EVE İHTİYACIMIZ VARDI, BİZE EVİNİ ÖDÜNÇ VERDİ"

"Benim için ihtiyacım olan tek şey, ailemi güvende tutacak kadar yeterli olan paraydı" dedi. Los Angeles'a ilk taşındıklarında 18 milyon dolarlık malikaneyi, ağır siklet şampiyonu Tyler Perry'nin ödünç verdiğini, orada yaşarken kendilerini güvende hissettiklerini ifade ederken, "Bir eve ihtiyacımız vardı ve bize bunu Perry verdi. Ne yapacağımızı anlamamız ve denememiz için bize alan sağladı" dedi.

Prens Harry, "En büyük endişemiz ise, biz Kanada'da başka birinin evindeyken, kısa süre içinde güvenliğimizin kaldırılacağının bize bana bildirilmesi oldu ve bu, koronavirüs salgını ile tüm dünyanın kısıtlamaya gitmesinden hemen önce yaşandı. Bir anda, 'Bir dakika sınırlar kapatılabilir, güvenliğimiz kaldırılacak, kim bilir ne kadar süre bu şekilde kalacağız ve dünya nerede olduğumuzu biliyor, bu hiç güvenli değil' dedim" diye konuştu. 

Ancak babasına kırgınlığını şu sözlerle ifade eden Harry, "Gerçekten hayal kırıklığına uğradım çünkü benzer şeyler yaşadı, acının ne olduğunu biliyor. Onu her zaman seveceğim, ilişkimizi düzeltmek öncelikleriminden biri olacak, ama sadece kendilerine söylenenleri biliyorlar" derken, Meghan Markle, Saray yetkililerinin onu koruyamadığını ve 'Kraliyet ailesinin diğer üyelerini korumak için yalan söylemeye istekli olduklarını' söyledi.

MEGHAN MARKLE: SUSTURULDUM

Markle, "Biz sadece evlendik. Ama her şey gerçekten kötüye gitmeye başladığında, sadece benim korunmadığımı değil, ailenin diğer üyelerini korumak için yalan söylediklerini anlamaya başladım." dedi. "Sessiz kalmayı mı tercih ettin, susturuldun mu?" sorusuna ise, "Susturuldum" yanıtı verdi. Annem, babam, arkadaşlarım... Hepimiz sustuk, bana yapmamı söyledikleri her şeyi yaptım, çünkü bana beni koruyacaklarını söylemişleri. Medyada hiç görmediğim şeyler yayıldığında arkadaşlarım beni arayıp "Bu çok kötü oldu" dediğinde bile, "Merak etmeyin, beni koruyorlar" diyordum. "Ama işler gerçekten kötüleştiğinde beni ve kocamı korumaya istekli olmadıklarını anladım" dedi. 

"Aileyi ve monarşiyi birbirinden ayırmak güç, çünkü bu bir aile işi. Ama bir yandan da önce aile, sonra kraliyeti yöneten insanlar var, bu ikisi farklı şeyler. Bunu ayırabilmek çnemli. Örneğin Kraliçe benim için her zaman harikaydı. Bir keresinde ısınmak için dizimdeki battaniyeyi paylaşmak bile istedi. 2018 yılında kraliyet treni ise Cheshire'da köprü açılışı, ardından bir tiyatroya gittik, bana kol kanat gerdi, inci küpelerini, ona uygun bir kolyeyi bana hediye etti" diyerek Kraliçe ile sorunları olmadığını belirtirtti. 

"Ben hamileyken, bebeğimin prens ya da prenses olmasını istemediler. Bebeğime güvenlik tanınmayacağını söylediler. Oğlum doğduğunda ten renginin ne kadar koyu olacağına dair konuşmalar oluyordu ve bundan endişeleniyorlardı." diyen Markle, Kraliyet ailesi içinde çok mutsuz olduğunu ve intiharı düşündüğünü vurgulayarak "Artık yaşamak istemiyordum." ifadesini kullandı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.03.08 07:50 - Son Güncellenme: 2021.03.08 07:50 - HABER MERKEZİ
A