Meclis'te tartışma çıktı!

Meclis'te tartışma çıktı!

TBMM Genel Kurulu'nda, MHP ve HDP milletvekilleri arasında Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği ve 5 sivilin hayatını kaybettiği saldırı üzerinden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Genel Kurul'a ara verildi.

2020.04.08 15:19 - Son Güncellenme: 2020.04.08 16:11 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Meclis'te tartışma çıktı!
00:24 Meclis'te tartışma çıktı!

İLGİLİ VİDEO

Meclis'te tartışma çıktı!

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili CHP'li Levent Gök başkanlığında toplandı.

Gündem dışı söz alan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, ceza infaz yasası düzenlemesini eleştiren HDP milletvekillerine, Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bugün PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği, 5 sivilin hayatını kaybettiği saldırı üzerinden yanıt verdi.

HDP'nin infaz düzenlemesine PKK'lı teröristlerin de alınması yönündeki talebini yorumlayan MHP'li vekil, Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin odun toplamaya giden köylülere yönelik düzenlediği saldırıyı hatırlattı ve PKK'nın "kancık ve şerefsiz" bir örgüt olduğunu söyledi.

"HİÇ KİMSE PKK'LI HAİNLERİN AFFINI BEKLEMESİN"

MHP'li vekil, "Hiç kimse PKK'lı hainlerin Meclis'ten affını beklemesin, bunu buradan ilan ediyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

HDP'liler oturdukları yerden, "Sayın Başkan; bize terörist diyor" diyerek, Enginyurt'a tepki gösterdi. Enginyurt ile MHP'liler arasında tartışma çıktı. Diğer milletvekillerinin de dahil olmasıyla tartışma büyüdü.

HDP'lilerin üzerine yürümek isteyen Enginyurt'u, diğer milletvekilleri engelledi. MHP'liler ile HDP'liler arasındaki sosyal mesafenin unutulduğu tartışma ve gerginlik uzayınca Genel Kurula' ara verildi.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2020.04.08 15:19 - Son Güncellenme: 2020.04.08 16:11 - HABER MERKEZİ
A