Meclis eleştirisinin bedeli ağır oldu!

Meclis eleştirisinin bedeli ağır oldu!

AK Parti, muhalefetin yanı sıra parti içinde de bazı hükümleri eleştiri konusu olan Anayasa Mahkemesi'nin vakıf kurabilmesine ve bu vakfın bağış toplayabilmesine imkan tanıyan tasarının Genel Kurul görüşmelerini askıya aldı.

2013.11.29 07:39 - Son Güncellenme: 2013.11.29 07:39 - Siyaset - HABER MERKEZİ
A
Meclis eleştirisinin bedeli ağır oldu!

 

Tasarının bu hafta eleştirileri giderecek bazı rötuşlarla Meclis'ten geçirilmesi planlanırken, AYM Başkanı Haşim Kılıç'ın yeni anayasa çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine topyekün TBMM'yi hedef alan açıklamalarına kızan AK Parti yönetimi, düzenlemenin yasalaştırılmasını "belirsiz" bir tarihe erteledi. AK Partili bir grup yöneticisi VATAN'a, "Kısa vadede gündemimizde yok" dedi.

'Bağış şaibe yaratır'

AK Partili kurmay, "Parlamentoyu hükümetin güdümünde gösteren, kendisini evlendirme vaadiyle kandırılmış kıza benzeten mahkeme başkanının Meclis'e, siyasilere laf söylemeden önce, mahkemenin itibarını zedeleyecek böyle bir düzenlemeye tenezzül etmemesi gerekirdi. Bağış işi AYM'nin tüm kararlarına şaibe düşürür" dedi.

Diğer Siyaset Haberleri için tıklayın


2013.11.29 07:39 - Son Güncellenme: 2013.11.29 07:39 - HABER MERKEZİ
A