Marmarabirlik'ten yüzlerce üretici ortağına uyarı! Ortaklığınız iptal olabilir...

Marmarabirlik'ten yüzlerce üretici ortağına uyarı! Ortaklığınız iptal olabilir...

Marmarabirlik Orhangazi Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sevdi, yeni zeytin hasat dönemi öncesinde üreticilere kritik uyarıda bulundu. Orhangazi'de yaklaşık 300 ortağın, bu yıl da beyan ettiği rekolte miktarı kadar ürün teslim etmemesi halinde ana sözleşme gereği ortaklıktan çıkarılabileceği belirtildi.

2026.09.18 11:52 - Son Güncellenme: 2026.09.18 11:52 - Bursa Bölge - FATİH MISIR
A
Marmarabirlik'ten yüzlerce üretici ortağına uyarı! Ortaklığınız iptal olabilir...

FATİH MISIR/ BURSADA BUGÜN

Orhangazi'de yeni zeytin sezonu öncesinde rekolte beyanı süreci başlarken, Marmarabirlik'ten üreticilere önemli bir uyarı geldi.

Edinilen bilgilere göre, son 4 yıl boyunca Marmarabirlik'e beyan ettiği rekolte miktarı kadar ürün teslim etmeyen yaklaşık 300 ortak için bu sezon kritik önem taşıyor. Söz konusu üreticilerin bu yıl da beyan ettikleri miktar kadar ürün teslim etmemesi halinde 5 yıllık süre tamamlanacak.

Bu durumda üreticilerin, ana sözleşme hükümleri gereği kooperatif ortaklığından çıkarılabileceği belirtildi.

Marmarabirlik Orhangazi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Sevdi de üreticilere çağrıda bulunarak, mağduriyet yaşanmaması için rekolte beyanlarının gerçekçi yapılmasını istedi. Sevdi, üreticilerin hasat döneminde teslim edebilecekleri ürün miktarı kadar rekolte beyanında bulunmaları gerektiğine dikkat çekti.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.09.18 11:52 - Son Güncellenme: 2026.09.18 11:52 - FATİH MISIR
A