'Kürtçe konser veremez olduk'

'Kürtçe konser veremez olduk'

Aynur Doğan sürecin gizli kalmış yönlerini açıkladı

2013.04.17 23:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:29 - Magazin - HABER MERKEZİ
A
'Kürtçe konser veremez olduk'

Habertürk ekranlarında sahne alan ünlü Kürt sanatçı Aynur Doğan hem bir müzik ziyafeti verdi hem de çözüm sürecinin gizli kalmış bir yanını paylaştı...

Habertürk ekranlarında yayınlanan Türkiye'nin Nabzı sadece siyasi polemikler değil Kürtçe türkülere de sahne oldu. Didem Arslan Yılmaz'ın modere ettiği programa katılan ünlü Kürt sanatçı Aynur Doğan canlı yayındaki performansıyla çözüm sürecini Habertürk stüdyolarına da taşıdı.

AÇILIMLA BAŞLAYAN MİLLİYETÇİ TEPKİLER NEDENİYLE KONSER VEREMEZ OLDUK

Çözüm sürecine tam destek verdiğini vurgulayan Aynur Doğan ilginç bir açıklamada bulundu. "Açılım süreci başladığından bu yana biz Kürt müzisyenler daha çok sorunla karşı karşıya kalıyoruz" diyen Aynur Doğan, milliyetçi tepkilerden dolayı konser vermekte zorlandıklarını söyledi. "Salon bulamıyoruz. Ya çok yüksek rakamlar veriyorlar ya da hiç vermiyorlar. Bursa'da konser salonu bulamadık. Organizasyon şirketleri bu konuda çok zorlanıyor." dedi.

BEN MÜZİK YAPARKEN BU KADAR ZORLUKLA KARŞILAŞIYORSAM SÜREÇ DAHA ZOR GEÇECEKTİR

"Ben sadece müzik yapıyorum, şarkı söylüyorum. Buna rağmen bu kadar çok zorlukla karşılaşıyorsam çözüm süreci daha da zor geçecektir" diyen Kürt sanatçı "dünyada bir çok önemli konser ve etkinliğe katıldım. Dünyaca ünlü isimlerle biraraya geldim. Ama en çok rahat olmam, en rahat konser vermem gereken yer olan Türkiye'de artık çok zorlanıyoruz." diye devam etti.

Diğer Magazin Haberleri için tıklayın


2013.04.17 23:28 - Son Güncellenme: 2013.04.17 23:29 - HABER MERKEZİ
A