Kurbanlık pazarlarında hareketlilik arttı

Kurbanlık pazarlarında hareketlilik arttı

Bayrama sayılı günler kala kurbanlık pazarlarında hareketlilik arttı. Çeşitli illerden İstanbul'a kurbanlık hayvan getiren üreticiler, fiyatları geçen yılla aynı tuttu. İndirime yanaşmayan üreticiler getirdiği tüm hayvanları satacağını düşünüyor.

2013.10.08 07:46 - Son Güncellenme: 2013.10.08 07:46 - Güncel - HABER MERKEZİ
A
Kurbanlık pazarlarında hareketlilik arttı

 


KURBAN Bayramı'na bir hafta kala kurbanlık hayvan pazarları hareketlendi. Satıcılar fiyatların geçen yıla göre aynı kaldığını belirtirken, İstanbul'un çeşitli semtlerindeki pazar yerlerinde kurbanlık karkasın kilogramı 12-13 liradan satılıyor. Pazar yerlerinde küçükbaş hayvan fiyatı 400 liradan başlıyor, 800 liraya kadar çıkıyor. Büyükbaş hayvan fiyatı ise 4 bin-10 bin lira aralığında değişiyor. Satıcılar çözüm süreciyle hayvan sayısının artacağını, bunun da fiyatları düşüreceğini belirtiyor. Satıcıların görüşleri ise şöyle:

Faruk Parakoz: Bu yıl hayvan sıkıntısı yok. Edirne'den 56 büyükbaş, 250 küçükbaş getirdim. Fiyatlar 500-10 bin lira arasında değişiyor.

Kemal Özgen: 28 büyükbaş getirdim. Fiyatlar geçen yılla aynı gibi. Bu yıl geri hayvan götüreceğimi sanmıyorum. Canlı kg fiyatı 12-13 lira.

Hüseyin Çarklı: Tokat'tan Alibeyköy pazarına 28, Bayrampaşa pazarınada 30 büyükbaş getirdim. Arabadan indirirken daha Alibeyköy'de 2, Bayrampaşa'da 4 tane sattım. Fiyatlar 3-10 bin lira arasında.

Emin Çapan: Alibeyköy kurbanlık pazarına 28 büyükbaş kurbanlık getirdim. Kurbanlık fiyatlarım geçen yıla aynı, canlı kg fiyatı 12-13 lira. Çözüm sürecinin önümüzdeki yılllarda iyi yönetilirse hem et fiyatlarına hem kurbanlık fiyatlarına hem de işsizliğin engellenmesine çok olumlu etkileri olacaktır. Şu anda çeşitli sebeplerle boşaltılan, terkedilen araziler, yaylalar, dağlar hayvanlarla doldurulunca hem hayvan sayısı çok ciddi artacak ve fiyatlar arzdan dolayı artmayacak hem de ithal hayvanla paramız dışarı akmayacak ve birçok işsiz de hayvancılıkla beraber iş ve aş sahibi olacak.

Yılmaz Gürten: Küçükbaşın 440-700 lira büyükbaşın 4 bin-10 bin olduğu bir pazarda fiyat artışı yoktur.

Ender Gümüş: Çanakkale'den 100 büyükbaş getirdim. Bu pazardan geriye hayvan götüreceğimi düşünmüyorum. Fiyatlar neredeyse geçen yılla aynı sayılır. Baruthane pazarının en büyük kurbanlığı bizde. Ağırlığı 1 ton, fiyatı 12 bin lira.

Adem Çabukol: Şebinkarahisar'dan 50 büyükbaş getirdim. Hayvanların tamamı satılır, geriye götürmem diye düşünüyorum.

Bayrampaşa'da Alo Boğa Hattı

BAYRAMPAŞA Belediyesi'nin kurbanlık pazarında kurbanlıkların temizliği ve yer ilaçlaması yapılıyor. Pazarda istenmeyen olaylar için 24 saat kameralı kontrol sistemi, üreticiler için modern yatakhane, duş, WC, dinlenme bahçeleri, hayvanlarını devamlı görebilecekleri yatakhaneye bağlı kamera sistemi bulunuyor. Kurban alımında bulunanlar için de her 4 dakikada 1 kurbanlığın işlendiği 4 akslı modern kesimhane yer alıyor. Bayrampaşa Belediyesi, 'Alo Boğa Hattı' ile de vatandaşların hizmetinde olacak. Kurbanlıkları kaçanlar, yaralananlar veya kurbanla ilgili sorun yaşayanlar (212) 4671918 numaralı Alo Boğa Hattı'nı arayarak yardım isteyebilecekler.

 

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2013.10.08 07:46 - Son Güncellenme: 2013.10.08 07:46 - HABER MERKEZİ
A