KTAP kuruldu

KTAP kuruldu

KOSOVA'da 3'üncü Türk siyasi partisi; Kosova Türk Adalet Partisi (KTAP) adıyla 15 Nisan 2013 tarihinde Kosova Merkez Seçim Komisyonu'na (KQZ) parti kayıt başvurusu yaptı.

2013.04.17 17:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:25 - Dünya - HABER MERKEZİ
A
KTAP kuruldu

 


Parti adına yapılan açıklamada, Kosova Türkleri'nin Kosova siyasi arenasında adaletsiz yönetildiği ve demokrasinin dibe vurduğu bu dönemde yeni çözümler bulabilmek için alternatif her ortamda çeşitli önerileriyle yaklaşarak uzlaştırıcı, birleştirici, yapıcı icat ve düşüncelerle, Kosova Türk Halkının aydın kişilerini yedi ayrı bölge (Prizren, Mamuşa, Priştine, Vuçitırn, Mitroviça, Gilan ve Yanova) temsilcileriyle bir araya gelerek KTAP çatısı altında siyasi geleceğe doğru yürümeye karar aldığı ifade edildi. Açıklamada, Kosova Türkleri'ni, Kosova Türk Adalet Partisi KTAP çatısı altında birleştirmek amacıyla 15 Nisan 2013 tarihinde Kosova Merkez Seçim Komisyonuna (KQZ) parti kayıt başvurusu yapıldığı ifade edilirken, şöyle denildi:

"Kosova Türk Adalet Partisi'nin (KTAP) Merkezi Prizren, logosunun kırmızı zemin üzerine beyaz renkte yedi hilal ve Kosova haritasından oluşmaktadır. Kosova Türk Adalet Partisi KTAP, Tüzüğü gereği 'İnsan Merkezli' ve Temsilli demokrasinin çoğulcu, katılımcı ve yarışmacı niteliğini önemseyen bir siyasi partidir."

Kosova'da Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) ve 3 yıl önce kurulan ve merkezi Mamuşa'da olan Kosova Türk Birliği Partisi bulunuyor. Kosova Meclisi'nde Kosovalı Türkleri temsilen KDTP'nin 3 milletvekili yer alıyor.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2013.04.17 17:25 - Son Güncellenme: 2013.04.17 17:25 - HABER MERKEZİ
A