Kreş değil hastane
BÖLGENİN en büyük hastanesi konumunda olan Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, çocuklar için modern bir oyun parkı yapıldı.
2013.04.05 10:48 - Son Güncellenme: 2013.04.05 10:49 - Yaşam - HABER MERKEZİHastaneye gelen aileler çocuklarını zemin kattaki oyun parkında bir bayan görevlinin nezaretinde bırakarak tedavilerini olurken, çocuklar gönüllerince eğleniyor. Ayrıca tedavi gören çocukların da doktorlarının onayı ve kontrolü dahilinde oyun parkından yararlanabildikleri belirtildi.
Elazığ yolu üzerinde bulunan 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, hasta yakınlarının moral ve motivasyonunu artırmak için çocukların rahatlıkla eğlenebileceği hastanenin zemin katında özel kreşleri aratmayacak düzeyde modern bir çocuk oyun parkı yapıldı. Hastalar muayene veya tedavi olurken, çocukları ise zemin katta bir görevlinin gözetiminde oyuncaklarla oynuyor. Uygulamadan memnun olduklarını ifade eden hastalar ve yakınları, tedavi veya muayeneye geldiklerinde bu park sayesinde çocuklarının artık sıkıntı çıkarmadığını belirttiler. Ayrıca vatandaşlar yaz mevsimiyle birlikte buna benzer bir parkın hastane dışındaki alana da yapılmasını istediler.
HİJYENE DİKKAT
Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammed Güzel Kurtoğlu, hastanede oluşturdukları oyun parkında, standart bir parkta olması gereken tahterevalli, salıncak, oyuncak ev ve puflar gibi bütün oyun seçeneklerini yerleştirdiklerini belirterek, şunları söyledi:
"Çocuklarımız hastaneye değil de adeta parka gelmiş gibi kendilerini hissetsinler istedik. Hastanenin zemin katında yapılan oyun parkında aileler, çocuklarını hem kendi izliyor hem de doktor korkusunu kaldırmaya çalışıyor. Oyun parkında en çok üzerinde durduğumuz husus ise tabii ki hijyendir. Çocukların birbirine hastalıklarını bulaştırmamaları için her gün dezenfekte ediyoruz. Ayrıca oyun parkı içine çocuklar oynarken yaralanmamaları için bazı önlemler aldık. Sadece bu iş için görevlendirdiğimiz bir bayan personelimiz çocuklarımıza hizmet etmektedir. Hastaneye gelen aileler, çocuklarını bayan personele teslim ediyorlar. Tedavi gören çocuklar ise, doktorlarının onayı ve kontrolü dahilinde oyun parkından istedikleri kadar yararlanabiliyorlar."
HASTA ÇOCUKLARDA PSİKOLOJİK RAHATLIK SAĞLIYOR
Bu uygulamanın birçok faydaları beraberinde getirdiğini de anlatan Kurtoğlu, "Örneğin yatarak tedavi gören çocuklarımız, sürekli hastane odasında kalmaktan kurtulduğu gibi, kendilerini oyun parkında hissediyorlar. Bu durum hem çocuklarımızın, hem de ailelerinin psikolojik olarak rahatlamalarını sağlıyor. Bir anlamda artı moral motivasyon sağlamış oluyoruz. Ayrıca hasta ziyaretine gelen ailelerin çocukları, hasta psikolojisinden uzak kalmış oluyor. Uzun yıllardır bu alanda yaptığımız bir dizi inceleme ve araştırmada, hasta ziyaretine gelen ailelerin çocuklarının, olumsuz etkilendiklerini ve durumun onlarda psikolojik bir takım olumsuzluklara yol açtığı sonucuna vardık. Biz de çocukları böylesi olumsuzluklardan uzak tutmak için bu modern oyun parkını yaptık" dedi.
Öne Çıkan Galeriler
Öne Çıkan Videolar
-
00:14
-
00:49
-
07:28
-
01:36
-
00:25
En Çok Okunanlar
- Bursa'da motokurye bariyerlere girdi: 1 ölü
- Resmi Gazete'de yayımlandı: Bakan...
- Miss Turkey 2024 birincisi İdil Bilgen:...
- Bursa'da silahlı saldırı!
- Bankada parası olanlar dikkat: İşte 1...
- Meteoroloji'den Bursa'ya sıcaklık ve yağış...
- Narin soruşturmasının seyri değişti! Oklar...
- Bursa'da kontrolden çıkan otomobil uçuruma...
- Bursa'da tepkili vatandaşlar başıboş gezen...
- Bursa polisi çökertti! Sahte 'Call Center'...
- Bursa dahil 17 ilde FETÖ'ye darbe!
- Bursa'da 2 katlı binada yangın!
- Bursa'da park halindeki araca çarpıp...
- Bursa'da bariyere çarpan araç takla attı!
- Narin cinayetinde tutuklu sayısı 11'e...