Kraliçe Elizabeth'ten "ırkçılık" suçlaması açıklaması

Kraliçe Elizabeth'ten "ırkçılık" suçlaması açıklaması

Prens Harry ve Meghan Markle çifti geçtiğimiz günlerde tüm dünyayı hayrete düşüren bir röportaja imza atmıştı. Çiftin İngiltere Kraliyet Ailesi'ni suçlamasının ardından Buckingham Sarayı'ndan yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada "Irkçılıkla ilgili iddialar endişe verici" denildi.

2021.03.09 20:53 - Son Güncellenme: 2021.03.09 20:53 - Dünya
A
Kraliçe Elizabeth'ten "ırkçılık" suçlaması açıklaması

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada "Tüm aile, son birkaç yılın Harry ve Meghan için ne kadar zorlu geçtiğini öğrendiği için üzülüyor. Özellikle ırkçılıkla ilgili iddialar endişe verici. Ciddiye alınıyor ve aile tarafından özel olarak ele alınacak. Harry, Meghan ve Archie her zaman ailenin çok sevilen mensupları olacak" denildi. 

HARRY VE MEGHAN'IN KRALİYET AİLESİNE "IRKÇILIK" SUÇLAMASI 

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in torunu Sussex Dükü Harry ve eşi Sussex Düşesi Meghan Markle, ABD'de CBS kanalında katıldıkları bir programda İngiltere Kraliyet Ailesine yönelik suçlamalarda bulundu. Kraliyet görevlerini bıraktıktan sonra ilk kez röportaj veren çift özellikle maruz kaldıkları ırkçı ithamlar karşısında Kraliyet Sarayı'nın sessiz kaldığını belirterek, Sarayın kendilerini yalnız bıraktığını ileri sürdü.

Annesi siyah olan Meghan'ın kendisiyle evlenip Kraliyet Sarayı'nda yaşamaya başlamasından sonra Kraliyet ailesinden hiç kimsenin, onun hakkındaki ırkçı söylemlere ve haberlere karşı bir tepki göstermediğini söyleyen Harry, bu durumun "canını acıttığını" belirtti.Kraliyet ailesinden ırkçı ithamlar karşısında destek görmek yerine, bizzat aile bireylerinin ırkçı tavırlarıyla karşı karşıya kaldıklarını anlatan 39 yaşındaki Meghan, oğlu Archie'ye hamile olduğu sırada, "doğduğunda teninin ne kadar koyu olabileceğine dair endişeler vardı" diye konuştu. Yaklaşık 2 saat süren programda ünlü sunucu Oprah Winfrey'in tüm sorularını açıklıkla cevaplayan çift, sarayda maruz kaldıkları ırkçı uygulamalar konusundaki sorulara ise ayrıntılı yanıtlar vermekten kaçındı.

Harry, Kraliyet Ailesi'nde ırkçı söylemlerde bulunanların kimler olduğunu asla açıklamayacağını belirtirken, eşi Meghan, daha açık olmak istemediğini vurgulayarak, "Çünkü bu bazı insanlara çok zarar verir" dedi.

ABD'li melez oyuncu Meghan, koyu tenli bir bebeğin Saray için bir sorun olacağının farkında olduğunu belirterek, hamileliği sırasında intihar etmeyi bile düşündüğünü söyledi. Meghan, "artık hayatta olmak istemedim... Herkes için durumu çözeceğini düşündüm" şeklinde konuştu. 

KÖPRÜLERİ YIKMAMAYA ÖZEN GÖSTERDİLER 

Ancak çift, röportaj sırasında olumlu mesajlar da verdi. Çiftin, Kraliyet ailesiyle tüm köprüleri yıkmamak için özel bir çaba sarf ettikleri gözlerden kaçmadı. Harry babaannesi Kraliçe Elizabeth'i örnek bir insan olarak tanımlarken, Meghan kayınbiraderi Prens William'ın karısı Kate için "iyi bir kişi" ifadesini kullandı. Harry de kardeşi William ile barışmaya ilişkin umutlu konuştu, "Umarım, zaman tüm yaraları iyileştirir" dedi. Ancak babası Charles'ı eleştiren Prens, "Onu her zaman seveceğim, ama çok fazla kırıcı oldu" şeklinde konuştu.

Yaz aylarında ikinci çocuklarını bekleyen çift, bir kızları olacağını söyledi. Harry, "Bir erkek ve bir kıza sahip olmak, daha ne isteyebilirsin?" sözleriyle sevincini dile getirdi. 

KRALİYET GÖREVLERİNDEN AYRILDILAR 

Prens Harry ve ABD'li oyuncu eşi Meghan Markle geçen yılın ocak ayında Instagram hesaplarından yaptıkları açıklamada kraliyet ailesindeki üst düzey görevlerini bıraktıklarını, bundan böyle yaşamlarını İngiltere ve Kuzey Amerika'da geçireceklerini açıklamıştı.

Aylar süren bir düşünce süreci ve fikir alışverişi sonucu bu karara vardıklarını belirten çift "Kraliçe'ye tam desteğimiz sürerken, Kraliyet ailesindeki 'üst düzey' görevlerimizden çekildiğimizi ve ekonomik olarak bağımsızlığımızı kazanma yolunda çalışmaya başlayacağımızı söylemek isteriz" ifadelerini kullanmıştı.

Daha sonra Kraliçe 2. Elizabeth, torunu Prens Harry ve eşi Meghan Markle'ın Kraliyet ailesinden ayrılma ve yılın bir bölümünü Kanada'dan geçirme kararını onaylamıştı.

Diğer Dünyadan Haberler için tıklayın


2021.03.09 20:53 - Son Güncellenme: 2021.03.09 20:53 - Eslem Ersen-pasif
A