Köylülerin kavşak tepkisi

Köylülerin kavşak tepkisi

Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı İlyakut köyü sakinleri, köylerini ana yola bağlayan bir kavşağın olmaması nedeniyle yaşanan trafik kazalara tepki göstererek traktörleriyle yol kapattı.

2013.05.02 16:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:52 - Yaşam
A
Köylülerin kavşak tepkisi


Ankara-Ayaş karayolu ile İlyakut köyü yolunu bağlayan kavşağın olmaması nedeniyle yolu tersten kullanmak ya da kilometrelerce ilerdeki kavşağa gitmek zorunda kalan köylüler, bölgede dün yine bir kaza yaşanınca durumu tepki gösterdi. Kazada ölen 85 yaşındaki Ahmet Güngör'ü toprağa veren köylüler, cenazenin ardından traktörleriyle Ankara-Ayaş Karayolu'nu trafiğe kapattı. Köylülere Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç da destek verdi. Başbakan Başkaraağaç, yoldaki trafiğin yoğunluğuna dikkat çekerek köylülerin evlerine, tarlalarına gitmek için kavşak olmadığı için 20 km yol gitmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Başkaraağaç, bir çözüm bulunmasını istedi.
Jandarma ekipleri köylüleri yolu açmaları için ikna etmeye çalışırken bazı eylemci köylülerle sürücüler arasında tartışmalar yaşandı. Yaşanan tartışmalar jandarma ekiplerinin araya girmesiyle büyümeden önlendi. Eylem jandarma ekiplerinin ikna çalışmaları sonucunda son buldu. Eylem sırasında Ankara-Ayaş Karayolu'nda araç kuyruğu oluştu. Köylüler daha sonra traktörüyle birlikte Ankara-Kayaş Karayolu'ndan ayrıldı.

Diğer Yaşam Haberleri için tıklayın


2013.05.02 16:52 - Son Güncellenme: 2013.05.02 16:52 - Zeynep Çelik
A