Köpeğiniz hastalığınızı haber veriyor

Köpeğiniz hastalığınızı haber veriyor

Köpeklerin sahiplerinin hastalıklarını hissettikleri ve davranışlarıyla bunu ortaya koyabildikleri belirtildi.

2013.10.08 10:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - Sağlık - HABER MERKEZİ
A
Köpeğiniz hastalığınızı haber veriyor

Tıp Fakültesinde araştırma tezi olarak köpeklerin davranışlarıyla sahiplerinin sağlığı arasındaki ilişkiyi inceleyen Dr Cas Ladha ile asistanları Nils Hammerla ve Emma Hughes'ün yürüttüğü araştırmada, sağlıklı ve mutlu bir köpeğin davranışları inceleme altına alınarak uzun bir süre gözlemlendi.

 

Köpeğin davranışlarındaki herhangi bir değişim, hastalık veya huysuzluk emareleri not edildi. Araştırmayı yürüten ekipten Nils Hammerla, köpekler ve insanların binlerce yıldır bir arada yaşadıklarını belirterek, bu yakınlığın canlılar arasında duygusal ve sosyal bağlar kurulmasına yol açtığını öne sürdü.

Hammerla, araştırmaları sonucunda elde ettikleri bulgulardan yola çıkarak, bir insanın köpeğinin davranışlarındak değişimleri inceleyerek, sahiplerinin sağlığında herhangi bir sıkıntı olup olmayacağı konusunda erken bilgi alınabileceğini ifade etti.

Daha önce de bir hastane kedisinin yaşlı hastalar ölmeden bir kaç gün önce gelip odalarının önünde oturduğu ve onlara ilgi gösterdiği tespit edilmiş, kedilerin yakında ölecek olan insanlar ile ilgili hislere sahip olabileceği belirtilmişti.

Kaynak: ROTAHABER

 

Diğer Sağlık ve Beslenme Haberleri için tıklayın


2013.10.08 10:11 - Son Güncellenme: 2013.10.08 10:11 - HABER MERKEZİ
A