Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

Konya'da bir evde yedi kişinin cesedi bulundu. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Olayla ilgili açıklama yapan Bakan Soylu, " Yaklaşık 11 yıllık bir husumet. Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Failler kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir" dedi.

2021.07.30 19:48 - Son Güncellenme: 2021.07.31 00:53 - Güncel
A
Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var
06:31 Bakan Soylu'dan Konya'daki katliama ilişkin açıklama

İLGİLİ VİDEO

Bakan Soylu'dan Konya'daki katliama ilişkin açıklama

00:47 Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

İLGİLİ VİDEO

Konya'da bir eve silahlı saldırı düzenlendi: Çok sayıda ölü var

Olay, saat 18.50'de Merkez Meram ilçesi Hasanköy Mahallesi Özşahin Sokak'ta yaşandı. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda aynı aileden 7 kişi öldürüldü. Saldırı sonrası olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç ve Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler hayatını kaybedenlerin Yaşar Dedeoğulları, Barış Dedeoğulları, Serpil Dedeoğulları, Serap Dedeoğulları, İpek Dedeoğulları, Metin Dedeoğulları ve Sibel Dedeoğulları olduğunu belirledi.

Durumu haber alan ölenlerin yakınları olay yerinde fenalık geçirdi. Fenalaşan 1 kişi ambulansa alınarak tedavi altına alındı. Yakınları olay yerinde, "Hepsi gitti" diyerek ağıtlar yaktı. Polis ekipleri ölenlerin çevredeki yakınlarının eve yaklaşmamalı için tedbir aldı. Evde çok yönlü inceleme devam ediyor.

Polisin yaptığı ilk incelemede saldırının tabanca ve tüfekle düzenlendiğini, ölenlerden 1'inin evin içinde diğerlerinin ise bahçede olduğu saptandı. Polis, saldırıyı düzenleyen K. ailesinden kişi ya da kişilerin yakalanması için kent genelinde geniş çaplı çalışma başlattı. 

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ve İl Emniyet Müdürü Engin Dinç de olay yerine gelerek incelemede bulundu. Haberi duyup gelen ölenlerin yakınları  sinir krizi geçirdi. Evin çevresi ise polis tarafından geniş güvenlik önlemi altına alındı.

'KEDİ' HUSUMETİ GEÇEN MAYISTA TAŞLI SOPALI KAVGAYA NEDEN OLMUŞ

Öte yandan, iki aile arasında 'kedi' nedeniyle başlayan husumetin geçen mayıs ayında taşlı sopalı kavgaya neden olduğu öğrenildi. Aldığı darbeler sonucu iki aileden de yaralananlar olduğu, K. ailesinden gözaltına alınan 11 kişiden 6'sının tutuklandığı, 5'inin ise serbest bırakıldığı bildirildi. Geçen süre içerisinde tutuklu 4 kişinin tahliye edildiği öğrenildi. 

VALİLİKTEN AÇIKLAMA: SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ OLARAK DEVAM ETMEKTEDİR

Konya Valiliği, 7 kişinin öldürülmesiyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini belirtti. Açıklamada, ''30.07.2021 günü saat 19:00 sularında Meram ilçemizde meydana gelen elim olayda, maalesef aynı aileden 7 kişi silahla öldürülmüştür. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına sabır diliyorum. Olay ile ilgili soruşturma tüm imkanlar seferber edilerek çok yönlü olarak devam etmektedir. En yakın zamanda olayın failleri yakalanarak adalete teslim edilecektir" denildi.

BAKAN SOYLU: İKİ AİLE ARASINDA 11 YILDIR DEVAM EDEN BİR HUSUMET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Konya'daki olay bir husumetin devamı. İki aile arasında 11 yıldır devam eden bir husumet. Bunun Kürt-Türk meselesiyle ilgili herhangi bir alakası yoktur. Etnik köken üzerinden yapılan değerlendirmeler provokasyon. Bu ülkenin birliğinin ortadan kalkmasına yönelik her saldırı, bilinmelidir ki bizim birliğimizi ve beraberliğimizi çok daha artıracaktır. Failler kısa sürede yakalanarak adalete teslim edilecektir. Tüm ekiplerimiz bu konuda seferber olmuş durumdadır. İnanıyorum çok kısa süreç içinde yakalanacak, adalete teslim edilecek cezasını alacaktır " açıklamasında bulundu.

Diğer Güncel Haberler için tıklayın


2021.07.30 19:48 - Son Güncellenme: 2021.07.31 00:53 - Kübra Coşar-pasif
A