Kontrolden çıkan minibüs uçuruma yuvarlandı, 9 kişi yaralandı

Kontrolden çıkan minibüs uçuruma yuvarlandı, 9 kişi yaralandı

Ordu'nun Kumru ilçesinde meydana gelen trafik kazası, yolcu taşımacılığı yapan bir minibüsün kontrolden çıkarak uçuruma yuvarlanmasıyla büyük panik yarattı. Kayabaşı Mahallesi ile Akkuş bağlantı yolu üzerinde yaşanan olayda, yokuş yukarı seyir halinde olan minibüs bir anda savrularak yol kenarındaki eğimli alandan aşağıya düştü. Kaza sonrası bölgede adeta can pazarı yaşanırken, araçta bulunan yolcuların yaşadığı korku çevredeki vatandaşları da sokağa döktü.

2026.06.09 20:01 - Son Güncellenme: 2026.06.09 20:01 - Bursa Bölge - İHA
A
Kontrolden çıkan minibüs uçuruma yuvarlandı, 9 kişi yaralandı

Minibüsün uçuruma yuvarlanmasıyla birlikte araç içerisinde bulunan yolcular savrularak yaralandı. Olayın etkisiyle bölge kısa sürede güvenlik çemberine alınırken, kazanın şiddeti çevredeki vatandaşlar tarafından da büyük endişeyle karşılandı.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

Edinilen bilgilere göre kaza, Orhan K. idaresindeki 52 M 8590 plakalı yolcu minibüsünün Divanıtürk Mahallesi istikametine doğru yokuş yukarı ilerlediği sırada meydana geldi. Henüz kesinleşmeyen bir nedenle sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu araç kontrolden çıktı.

Yolun eğimli ve virajlı yapısının da etkisiyle savrulan minibüs, kısa süre içerisinde yol kenarındaki uçurum boşluğuna doğru yöneldi. Kontrol kaybının ardından duramayan araç, metrelerce aşağıya yuvarlandı. Kazanın ani şekilde gerçekleşmesi, araç içindeki yolcuların tepki vermesini dahi zorlaştırdı.

Kumru ilçesinde yaşanan bu tür kazaların özellikle dağlık ve eğimli yollar nedeniyle zaman zaman risk oluşturduğu bilinirken, bu olay bölgedeki yol güvenliği tartışmalarını da yeniden gündeme taşıdı.

Olay Yerine Sevk Edilen Ekipler ve Kurtarma Çalışmaları

Kazanın ardından çevrede bulunan vatandaşlar durumu vakit kaybetmeden 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık ekibi, jandarma ve itfaiye sevk edildi.

Olay yerine ulaşan ekipler, uçuruma yuvarlanan minibüste sıkışan yolcuları kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Zorlu arazi şartlarına rağmen yapılan çalışmalar sonucunda araç içerisindeki yaralılar bulundukları yerden çıkarıldı. Bölgedeki engebeli yapı nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü öğrenildi.

İtfaiye ekiplerinin dikkatli müdahalesiyle araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık görevlilerine teslim edilerek ambulanslara alındı. Olay yerinde güvenlik önlemleri artırılırken, jandarma ekipleri çevrede geniş çaplı inceleme başlattı.

Diğer Bursa Haberleri - Bölge Haberleri için tıklayın


2026.06.09 20:01 - Son Güncellenme: 2026.06.09 20:01 - İHA
A