Komşu evine ölüm yağdırdı
MALATYA'nın Hekimhan İlçesi'ne bağlı Basak Köyü'nde iki aile arasında taciz iddiası ile başlayan husumet nedeniyle 45 yaşındaki Ali Kaya, pompalı tüfekle 3 kişiyi öldürdü, 2 kişiyi de yaraladı.
2013.11.17 11:02 - Son Güncellenme: 2013.11.17 16:02 - Güncel - HABER MERKEZİ
Olay, Basak Köyü'nde meydana geldi. Ali Kaya, iddiaya göre 1.5 yıl önce 36 yaşındaki Tamo Arayıcı'ya cinsel saldırıda bulundu. Şikayet üzerine Ali Kaya tutuklandı. 2 ay önce tahliye edilen Ali Kaya ile Arayıcı ailesi arasında husumet devam etti. Ali Kaya, bugün saat 01.00 sıralarında aynı ailenin fertlerinin oturduğu 5 evin kapılarını çalarak, pompalı tüfek ile ateş etti. Kapıyı açmayan evlere de pencereden ateş eden Ali Kaya, ölüm kustuktan sonra kaçtı.
Saldırının bildirilmesi ardından köye sevk edilen ambulanslar yaralıları hastaneye kaldırdı. Yapılan incelemede 38 yaşındaki Murat Sarıkaya ile 55 yaşındaki Fadime Çalışkan'ın olay yerinde öldüğü belirlendi, Tamo Arayıcı ise kaldırıldığı Hekimhan Devlet Hastanesi'nde öldü. Yaralılar Hikmet Arayıcı ve Bessey Arayıcı ise ilk olarak Malatya Devlet Hastanesi ardından da Turgut Özal Tıp Merkezi'ne sevk edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Yaralanan Bessey Arayıcı'nın eşi Hüseyin Arayıcı, "Ali Kaya ile aramızda hiç bir sıkıntı yok. Kapı komşumuz. Eşimin de amcasını oğlu. Hanım pencerenin perdesini çeker çekmez, tüfekle ateş açtı. Biz köyü bastılar sandık" dedi.
Jandarma köyde geniş güvenlik önlemleri alırken kaçan Ali Kaya'nın yakalanması için çalışma başlatıldı.
CENAZELER OTOPSİ İÇİN MALATYA'DA
Hekimhan'ın Basak Köyü'nde pompalı tüfekle öldürülen 3 kişinin cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hekimhan İlçe Devlet Hastanesi morgunda ilk inceleme ardından öldürülen 38 yaşındaki Murat Sarıkaya, 55 yaşındaki Fadime Çalışkan ve 36 yaşındaki Taman Arayıcı'nın cenazeleri otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Hekimhan Belediyesi'ne ait bir kamyonetle getirilen cenazeler yakınları tarafından otopsi için içeri alınırken Basak Köyü Muhtarı Hüseyin Çalışkan, olayı jandarmanın kendisini saat 01.00 sıralarında aramasıyla öğrendiğini söyledi. Muhtar Çalışkan, Murat Sarıkaya'nın hayatını kaybetmeden önce jandarmayı aradığını ve Ali Kaya'nın kendisini vurduğunu söylediğini belirtti. Bunun üzerine köye gelen jandarma ekipleri ile birlikte ihbarı yapılan eve gittiklerinde Murat Sarıkaya'nın cesedi ile karşılaştıklarını belirten Çalışkan, daha sonra diğer evlere gittiklerinde de aynı manzaralarla karşılaştıklarını söyledi. Muhtar Çalışkan şunları söyledi:
"Bu katliamın sosyal boyutu da var, ekonomik boyutu var. Düzenli bir yaşantıya sahip olan bir insan böyle bir şey yapamaz, bu insanlık dışı bir şey. Zanlı ile ölenler arasında 2 yıl önceye dayalı bir mahkeme olayı var. Ali Kaya yaklaşık 2 ay önce çıkmıştı cezaevinden ama aralarında sürtüşme devam ediyordu."
Cinayetten sonra kaçan şüpheli Ali Kaya'nın yakalanması için güvenlik güçleri Malatya genelinde araştırma yaparken, ailesinin ise Malatya merkezde oturduğu belirtildi. Soruşturma devam ederken, olayın şüpheli Ali Kaya'nın, 1.5 yıl önce Taman Arayıcı'yı taciz etmesinden kaynaklandığı ileri sürüldü.